Om Kräftan

känner sig fram i tillvaron

De som är födda i kräftans tecken är det under en tid när naturen är som mest fruktsam. Tecknet styrs av Månen som också är en fruktbarhetssymbol - en symbol för själva moderskapet.

Du som är född i Kräftans tecken är kanske det mest feminina av alla zodiakens tecken. Du är mycket mottaglig och känslig och ditt handlande styrs av din mycket starka intuition med andra människor och du har så mycket fantasi att du lätt kan sätta dig in i vad andra människor tänker och känner.

Utåt sett kan du som är Kräfta förefalla blyg, kylig och reserverad eller mjuk och vänlig. Vilken av dessa sidor som för tillfället är dominerande beror på din sinnesstämning. Ditt humör är mycket känsligt och förändrar sig snabbt. Du är sårbar, ett enda litet elakt ord kan få dig att dra dig inom ditt skal och gömma dig för andra. Men du kan också bete dig som den stora givaren. Det gör du genom att du styr och ställer till andras bästa på ett mycket moderligt sätt. Dina vänner betraktar du som om de tillhörde en enda stor familj - din.

För dig är ditt hem och kärleken det allra viktigaste. Familjen är ditt hjärta. Du lever med och genom dem. Du vistas för det mesta i ditt eget omsorgsfullt ombonande hem. Du håller på traditioner. Hos dig är de stora helgerna, som påsk och jul, mycket betydelsefulla högtider.

Den som är född i detta tecken har svårt att frigöra sig från det förgångna. Bundenheten till modern släpper inte ens när vid vuxen ålder. En Kräfta är hellre intresserad av religion och mystik än av naturvetenskap, data och annat som hör framtiden till. Du lever i en värld av fantasier och lyckas du förmedla dem till andra så finns chansen att du blir en stor författare eller liknande. Kräftan har ett mycket gott sinne för pengar och får oftast ekonomin att gå ihop. Det händer att du hamstrar men det är inte för att du är speciellt ha-galen. Snarare beror det på att du är så förtvivlat ängslig för framtiden. Trots allt tillhör du de människor som är ganska generösa av sig.

Du är en sann vän. Du förstår andra människor väl, oftast bättre än dig själv. Du kan snabbt ändra sinnestämning och dra dig undan. Men du kommer tillbaka och uppträder som om ingenting har hänt.


Kommentarer

Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0