Gott nytt år!

Låt år 2010 komma in till våran stora värld med lycka, med glädje, med hopp.
Och framförallt, med kärlek.
Mitt råd till er att försöka göra erat eget liv, och kanske någon annans liv, bättre.
Ett liv som har varit med om mycket, ett liv som inte har någon chans att nå toppen längre, jag säger inte att vi behöver göra det bättre än ett normalt liv.
Jag säger bara att vi kan göra bättre.
Gör det bättre av situationen.
Alla ni som vet någon som mår dåligt, någon som har farit illa.
Berätta för den/dom personerna att ni bryr er.
Att ni bryr er om den/dom.
Det är viktigt.
Inte bara för deras skull, men också för er egen.
Visa din åsikt.
Visa din kärlek.
Visa ditt mod, att göra det du kan.
För om alla skulle visa, att vi bryr sig.
Skulle det inte finnas någon kvar, att förlora.

Snipp, snapp, snut.
Så var detta året slut!

Fritiden

VÄDUREN
Förutom tävlingsidrott tycker många Vädurar också om spel och lekar. Din önskan att vinna ger dig den motivation som behövs för att träna. Eftersom du är född i det mest aktiva tecknet vill du helst göra saker på din fritid. Att bara lata sig och ligga på sofflocket passar inte dig. De flesta Vädurar älskar att köra bil för nöjes skull, och de ger sig ofta ut på en tur för att koppla av. Du tycker om att köra fort och kan vara obetänksam, så du riskerar oftare än andra att råka ut för olyckor. Böcker och filmer måste ha en fängslande handling för att behålla ditt intesse.

Du äter ute ganska ofta och tycker om att umgås med vänner. Vädurar provar gärna nya rätter, och starkt kryddad mat är särskilt populär. Du älskar att festa, och du kan ha perioder i livet när du bränner ditt ljus i båda ändar. Det är inte många som kan hänga med i din takt!

Den typiska Väduren älskar att resa, och du tar semester så ofta som din ekonomi tillåter det. Du tillgodoser ditt behov av äventyr genom att utforska andra kulturer, och du utstår gärna strapatser så länge som du får uppleva massor av spänning.


OXEN
Oxar vet hur man njuter av livet, och du tar verkligen vara på den fritid du har. Att vila och ta det lugnt faller sig naturligt, och du tycker om att koppla av med att se på TV, läsa och lyssna på din favoritmusik. Ibland kan Oxar ha långa perioder när de latar sig och har svårt att känna sig motiverade att göra något krävande. Att gå ut och äta midag med dina vänner är något du vill göra så ofta du kan. Oxen är duktig på att laga mat, men du uppskattar lyxen att ha någon annan som gör allt jobbet.

Oxar är kända för att de älskar trädgårdsodling - att röra vid jorden och sköta om växter ger dig djup tillfredsställelse. De flesta Oxar har också ett passionerat förhållande till musik och kan ha en vacker sångröst. I vilket fall som helst kommer du att äga en bra stereoanläggning.

Din smak kan variera från klassiskt, i synnerhet opera, till den allra senaste dansmusiken. Eftersom Oxar är konstnärliga tycker de också om målning och keramik. Du älskar den sensuella sidan av att arbeta med lera och målarfärg.


TVILLINGEN
Tvillingen älskar att kommunicera och pratar ofta i telefonen, vanligen i en mobiltelefon eftersom du vill vara tillgänglig var du än befinner dig. Att läsa och skriva tilltalar dig, och du kan sitta timmar och skriva brev. Ord fängslar dig, och korsord och Alfapet är några favoritsysselsättningar. För många Tvillingar är fritiden en möjlighet att studera, och du har talang för att lära dig språk snabbt.

Att gå ut tillsammmans med dina vänner ger dig mycket nöje, och du har oftast ett livligt och aktivt umgänge. Barer, dansställen, biografer och gallerier - du uppskattar många olika slags nöjen och du älskar att dela dem med andra stimulerande människor. Du intresserar dig för medierna och håller dig à jour med de senaste nyheterna. Med din smak för variation och mångfald är du en idealisk abonnent på kabel-TV och satellitkanaler.

Du tycker om tekniska och elektroniska redskap, och många Tvillingar har stort nöje av sin dator, i synnerhet av att surfa på Internet. Global information 24 timmar om dygnet är drömmen för en Tvilling.


KRÄFTAN
Eftersom Kräftor älskar antikviteter och att samla kan du ägna åtminstone en del av din fritid åt att gå omkring på loppmarknader i hopp om att hitta något intressant att köpa. Om din hobby är mer seriös kan du vara ett välkänt ansikte på auktioner.

Mat lagning är ofta en av dina favoritsysselsättningar, och du älskar att bjuda hem nära vänner på middag. Kräftor lägger ofta ner mycket kreativitet på sin matlagningskonst, och du gör gärna om recepten efter eget huvud. När du känner dig spänd och stressad har matlagning en avslappnande inverkan på dig och hjälper dig att varva ner. Kräftor tycker också om att segla och vara ute på sjön eftersom de har en naturlig frändskap med vatten, och många tycker om att ge sig ut och fiska.

Du är visserligen mycket hemkär, men du är också förvånansvärt pigg på att resa. Många Kräftor har husbilar eller husvagnar så att de kan ta med sig sitt hem när de reser! Kräftor har god kontakt med sina släktingar och älskar att tillbringa fritiden tillsammans med familjemedlemmar i alla åldrar, i synnerhet vid semestrar i utlandet.


LEJONET
Lejon har en fantastisk aptit på livet och älskar att gå ut och roa sig med sina vänner. Du tycker om stora evangemang med massor av glitter och glamour och kopplar ofta av med en utekväll. Med din känsla för dramatik är teater och opera självklara val, och du uppskattar möjligheten att klä upp dig och synas - och om några berömdheter finns på plats kan du njuta av att frottera dig med stjärnorna.

Du har sinne för exklusiva restauranger och serverar gourmetmat och goda viner, och så ofta du kan går du ut och äter middag med dina närmaste vänner. Lejon tycker inte om att äta ute på egen hand eftersom du behöver värme och sällskap. Att shoppa är också en av dina favoritsysselsättningar, men du kan förstås känna dig mycket frustrerad om du inte har tillräckligt mycket pengar för att köpa det du vill ha.

Lejon har ofta någon givande hobby, och många sysslar med amatörteater. Dina kreativa talanger kan också komma till uttryck genom måleri, skulptur och tillverkning av smycken, och du kan förvåna andra med det proffsiga resultatet.


JUNGFRUN
Jungfrun tycker om att ha många järn i elden, och på fritiden sysselsätter du dig ofta med någon givande aktivitet. Med din önskan att hjälpa mänskligheten är välgörenhetsarbete mycket tillfredsställande och ett bra sätt att få kontakt med likasinnade.

Du är generös med din tid och tar dina uppgifter på allvar.

Jungfrun har ett skarpt och livligt intellekt, som du använder till att koncentrera dig på ett eller två specialintressen. Vare sig det är akademiskt eller praktiskt kan det utvecklas till en givande hobby och du kan bli en verklig expert på ditt område. Du är skicklig på hantverk som kräver noggrannhet, till exempel broderi eller modellbygge.

Du gillar trädgårdsodling, och det är också ett mycket bra sätt för dig att koppla av. Jungfrur är intresserade av studier och återfinns ofta på kvällskurser där de skaffar sig ännu en sträng på sin lyra. Du träffar dina vänner regelbundet, och du uppskattar att göra många olika saker tillsammans med dem. När de kommer hem till dig har du ofta lagat ditt senaste hälsokostrecept.


VÅGEN
Vågar är mycket sociala och vill helst tillbringa fritiden tillsammans med andra. I stället för att göra saker på egen hand bjuder du gärna med en vän. Konstutställningar, bio, nattklubbar och konserter är dina favoritnöjen. Du älskar att diskutera vad du har sett och gjort genom att koppla av över en middag tillsammans med dina vänner.

Många Vågar är mycket musikaliska, och förutom att du går på konserter kan det hända att du själv spelar något instrument. Du har sannolikt en stor skivsamling eftersom musik är ett bra sätt för dig att varva ner. Du föredrar harmoniska melodier som skapar en lugn stämning.

Vågen har en mjuk och lågmäld kreativitet som kan vara svår att uttrycka i ord. Du kanske sysslar med konst eller fotografi, och du lockas av att försöka fånga skönheten i en bild. När du har hittat något som du verkligen trivs med att göra studerar du det med största allvar och det kan utvecklas till en livslång hobby eller en yrkesverksamhet.

Vågen har en viss benägenhet att lata sig och kan periodvis ta paus helt och hållet från alla slags aktiviteter. Det hjälper dig att ladda batterierna, och det dröjer inte länge förrän du börjar ringa till dina vänner igen!


SKORPIONEN
Din fritid är mycket värdefull för dig och du slösar inte bort den! Många Skorpioner är nöjeslystna och ditt sociala liv är oftast rikt och varierat. Barer, nattklubbar och livliga fester får dig att känna dig riktigt levande. Du får ett lyft av intensiva, spännande miljöer.

Skorpionen tycker om att ha några få, nära vänner som har olika intressen, och att umgås med dem är det bästa du vet för att koppla av efter en stressig dag. Du uppskattar god mat och goda drycker, i synnerhet i sällskap med andra, och vinprovning kan vara en intressant hobby för dig. Du har en fantasifull och eftertänksam sida som gör att du älskar att läsa och se på film. Skorpioner tycker om allt som har med kriminalhistorier och det ockulta att göra, så böcker och filmer i dessa ämnen är fängslande för dig. Ibland behöver du vara i stillhet och tystnad, och när du är på ett allvarligt humör vill du helst vara ensam. Stunder av inre självrannsakan och att låta sinnet helt upptas av djupa tankar, är mycket nödvändiga för ditt välbefinnande.


SKYTTEN
Skytten vill gärna dra största möjliga nytta av sin fritid. Du har massor av energi till både arbete och nöjen, och du vill helst ha minst ett par kvällsaktiviteter inplanerade varje vecka. Med din medfödda studiebegåvning tar du alla chanser att utforska nya kunskapsområden, och du kan vara mycket flitig när du upptäcker ett ämne som verkligen kittlar din fantasi. Favoritämnen är språk, religion, antropologi, sociologi och filosofi.

Du älskar att festa och är mycket bra på att roa dig och slå klackarna i taket! Din vänskaplighet får andra att känna sig väl till mods, och de flesta Skyttar har en stor vänkrets. Du kan bli ganska frispråkig när du har fått litet innanför västen och underhålla alla med dina skämt och rövarhistorier!

Du älskar djur, och att ha husdjur är en givande och utmanande hobby. Skytten tycker mycket om att resa, och ibland kan denna vandringslust leda till långa vistelser utomlands, medan andra tillfredsställer denna längtan med semesterresor till exotiska platser. Du älskar att utforska olika kulturer och prova smaksensationer och upplevelser från hela världen.


STENBOCKEN
Fritid är inget som den företagsamma Stenbocken proriterar. Arbetet kommer först och den tid som blir över används ofta till att befrämja karriären. Somliga människor förstår inte att du faktiskt gillar att arbeta hårt och att du kan ha svårt att engagera dig i saker som för dig verkar som slöseri med tid.

När du lyckas bra i ditt arbete är du mer benägen att hänge dig åt avkopplande aktiviteter. Stenbocken är reserverad och eftertänksam, och du tycker om att varva ner med en tankeväckande bok. Museer tillfredsställer ditt intresse för det förflutna och du kan bli något av en amatörhistoriker.

Du lockas av formella studier och utbildningar som ger användbara kvalifikationer, och du tycker om att umgås i akademiska kretsar. Genom kvällskurser får du utlopp för dina kreativa behov och du har en förkärlek för keramik och måleri. Många Stenbockar är bra på att göra reparationer i hemmet eftersom de både har ett praktiskt handlag och en önskan att vara sparsamma. Vänner är mycket viktiga och du anstränger dig mycket för att hålla kontakten. Du firar dina triumfer på arbetet i stor stil och bjuder in alla du känner för att skåla för dina framgångar.


VATTUMANNEN
Vattumannen ägnar sig gärna åt mångfasetterande intressen på fritiden. Du tycker om att studera och kan finna mycket inspiration inom new age. Något av detta kan utvecklas till en uppslukande hobby eller till och med ett framtida yrke. Vattumannen är alltid mottaglig för idéer och befinner sig i kulturens och forskningens yttersta frontlinjer.

Ditt umgänge utgörs sannolikt av en uppsättning ovanliga individer som förenas av sin fritänkande och okonventionella inställning till livet. För en utomstående kan denna samling verka ganska apart. Tankeväckande pjäser och filmer tilltalar dig, i synnerhet om de handlar om frågor som ligger dig varmt om hjärtat. Du tycker om fester, men ditt ombytliga humör innebär att det är svårt att förutsäga när du kommer att dyka upp!

Vattumannen gillar att ha människor omkring sig, men du är samtidigt ovillig att göra alltför många åtaganden. Ibland kan du säga nej till en inbjudan bara för att hålla alla möjligheter öppna. Du bestämmer dig ofta impulsivt för att besöka en vän, och du tycker det är lika roligt när andra kommer och hälsar på dig med kort varsel.


FISKEN
Din fritid är värd mycket för dig, och vardagslivets rutiner kan ofta kännas som en påfrestning. När du är riktigt trött kryper du gärna upp i soffan med en bra bok eller sätter dig framför TV:n flera timmar i sträck. Det är inte ovanligt att du tar en välgörande tupplur, och du älskar känslan av att inte ha någonting att göra.

Fisken är konstnärligt lagd och din härliga fantasi kan komma till uttryck genom målning, musik och skrivande. Myter och fantasy är teman du gärna utforskar, och du kan finna nöje i att studera dem i grupp eller på en kvällskurs. Du älskar dina många vänner innerligt och sätter stort värde på den tid ni kan tillbringa tillsammans. Intima middagar hemma och färgstarka festkvällar ute ger dig möjlighet att hålla dig à jour med det senaste skvallret och att träffa dina vänner. I sällskap med andra är det ännu svårare att motstå frestelsen att tillfredsställa din förkärlek för sötsaker och ett gott vin! När du ska gå ut och roa dig ordentligt går du gärna på bio, teater eller spännande, glamorösa fester - Fiskar behöver romantik och förtrollning i allt de gör.65

Två norrländska skogsarbetare sitter och skryter för varandra:
-En gång fällde jag en hel skog.
-Det var väl inget, jag har varit i Abisko och huggit all skog på Nuolja.
-Men det är ju ovanför trädgränsen?
-Nu ja...

64

Damen klagade hos hyresvärden:
-Varje gång det rusar ett tåg förbi, skakar det så att jag ramlar ur sängen!
Hyresvärden vill inte tro henne.
-Jodå, det är alldeles sant. Lägg er själv i sängen så ska ni få se!
Hyresvärden suckar, men går och lägger sig i sängen. Då råkar damens fästman komma in genom dörren.
-Vad har ni för er, vrålar han. Hyresvärden tittar i taket och svarar nervöst:
-Tror ni mig om jag säger att jag väntar på ett tåg?

63

Stadsbon till bonden:
-Vad är det som hänger på ladugården?
-Högaffeln!
-Oj då! Jag hade ingen aning om att kor använder gafflar!

62

Hjälp, cirkustältet brinner!
-Gasta lagom! Hämta eldslukaren!

61

-Ni snackar om stora potatisskördar, sa gamle Enok i Ullånger till grabbarna på ljugarbänken. Men jag ska säga er att i år fick vi så mycket potatis att kärringen och jag var tvungna att råskala dom för att få in dom i källaren.


60

Gubben skröt om sin hörsel, gumman om sin syn:
-Ser du flugan där borta? frågade gumman.
-Nej, men jag hör fotstegen.

59

Olle kommer hem sent efter kompisens 50-årsskiva. Han vaknar på morgonen med en gruvlig törst. Han stöter hustrun i sidan:
-Ge mig en skopa vatten, snälla Stina!
Hustrun hämtar vatten. Mannen blundar, dricker och utbrister:
-Åh så gott. Väck barnen så dom får smaka.

Lite om mig

Tre saker jag inte förstår mig på:

1. Telia reklamer
2. Atomer
3. IKEA-ägaren Ingvar

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:

1. Plasma tv
2. Kalender
3. Mobil


Tre saker jag gör just nu:

1. Bloggar
2. Tittar på dator skärmen
3. Ligger på sängen


Tre saker jag vill göra innan jag dör:

1. Flytta till USA
2. Skaffa familj
3. Bli skådespelerska


Tre saker jag kan:

1. Dansa
2. Sova
3. Åka skidor


Tre saker jag inte kan:

1. Spela handboll 
2. Få MVG i idrott
3. Köra bil


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

1. Mig
2. Nära&Kära
3. Smarta personer


Tre saker jag skulle vilja lära mig:

1. Åka vattenskidor
2. Köra bil
3. Städa lite bättre


Veckans meningÅRETS FÖRSTA OCH SISTA MENING:

"Att leva är mer än att överleva"


Året är på väg mot sitt slut...

Då är 2009 på väg mot sitt slut. Känner någon mindre ångest varje år! Det känns som "Jag vill inte, vill inte, vill inte!". Ju äldre man blir desto fortare känns det som om tiden går.

Som alla andra år, glömmer jag inte höjdpunkterna med detta. För att vara helt ärlig så var detta året inte mitt. Då menar jag, ingen större tur eller något speciellt. Roliga fester och så men ändå har det alltid varit något fel. Men har fått många nya vänner och några har gått sin väg. Tiderna förändras. Jag hoppas att 2010 blir ett bättre år! Och jag har förberett mig, måste jag säga.

Jag önskar er alla ett gott nytt år!


Hiss & DissWILL SMITH

Han är rolig, underhållande och snygg! Har helt ärligt gillat honom i hela mitt liv. Min mamma har berättat att när jag var 1-2 år gammal så brukade jag sitta framför teven och titta på The prince in Bel Air så länge jag kunde och att jag älskade början av serien.
Jag gillar serien fortfarande och Mr Smith är någon man aldrig tröttnar på!


ALEXANDRA "KISSIE" NILSSON

Det jag inte gillar med henne är att hon ljuger för sig själv om vem hon är. Retuschering av bilder, lögner i bloggen och lögner om sin identitet. Alla vet att hon är polack, inte rik och ful.
Jag följde hennes blogg i en månad men redan då tröttnade jag. Hon blir dagens diss, enligt mig.Svar på kommentarHej! Sitter och mysar framför televisionen med en påse chips.
Vad händer hos dig då? Tack, detsamma! Kram
58

Och så var det Texasbon som kom till Australien för första gången i sitt liv. Plötsligt fick han syn på en grupp kängurur och utbrast överraskad:
-Det var som tusan, era gräshoppor är verkligen större än de vi har hemma i Texas!

57

Snäll hemmafru kom till sin man och sa:
-Nu har jag hittat ett läppstifti din bil. Att inte den där karln som säljer kosmetiska saker, som du brukar vara ute och köra med, kan hålla bättre reda på sina prover!

Fler inlägg per sida

Då har jag fixat till det så ni kan se alla mina inlägg här på bloggen, istället för bara 15.
Om ni söker ett speciellt inlägg, till exempel Dagens horoskop, då är det ju alltid lättare att trycka på det i kategorierna, istället för att leta efter det.

Hej då !

Svar på kommentar

Det har jag helt ärligt ingen aning om. Jag tror det är bäst att
du frågar din kompis om detta. Annars så är det ju möjligt att
du får någon slags ledtråd om detta i "Dagens horoskop".
Lycka till!56

-Imorse var jag så tankspridd att jag serverade min man tvålflingor istället för cornflakes.
-Då blev han väl arg?
-Ja, han riktigt skummade av ilska!


55

-Vet du om att tusentals kilo potatis slängs i vattnet varje år?
-Nej, vad säger du?
-Jo, det måste ju kokas!

54

Varulven till varulvsflickan:
-Du är den hemskaste jag vet!
-Äsch, så säger du väl till alla flickor.

53

-Hur kan du veta att det är fru Johansson som spritt ut ryktet att du stulit potatis i grannens trädgård?
-Jo, hon var den enda som såg det.

Horoskop 31 Dec 09

VÄDUREN
Mycket av vad du gör verkar segslitet. Men det går trots allt framåt även om det inte sker så snabbt som du skulle önska. De mindervärdeskomplex som du ibland överväldigas av finns det ingen som heist anledning att du belastar dig med.

OXEN
Du känner dig lite ledsen och besviken på en vän, men upp med humöret så blir det bättre. Det finns fler och bättre kamrater att umgås med.

TVILLINGARNA
En ny romans är under uppsegling. Och det även om du har en partner. Kärleken går ju som du vet sina egna vägar. Det är däremot inte säkert att det handlar om en långvarig relation. Men den kommer helt säkert att beröra dig på ett alldeles särskilt sätt.

KRÄFTAN
För att lösa ett problem du står inför krävs att du använder dig av ett annorlunda tillvägagångssätt. Även om detta är emot din natur är det just nu lämpligt att du ger avkall på ditt ego och försöker kompromissa istället

LEJONET
Du är köpsugen och skulle gärna vilja unna dig någonting lyxigt. Det är dock inte särskilt förnuftigt med inköp nu. Speciellt inte sådant som är kostsamt. Med handen på hjärtat! Har du inte redan nu allt som du behöver? Det här verkar handla mest om okynnesköp.

JUNGFRUN
Din intuitionen är nu mycket skärpt. Skulle du råka hamna i valsituationer ska du lita mer på den än på s k faktiska förhållanden. Den kreativa sidan av dig är också aktiv. Det innebär att du lättare än annars kan skapa sådant som du själv blir nöjd med.

VÅGEN
För de som inte vill ta ödesdigra risker gäller att vara extra uppmärksam och försiktig just nu. Tänk först och tala sedan, rusa inte iväg i blindo och låt klokhet få styra dina handlingar, åtminstone idag och under några dagar framåt.

SKORPIONEN
Du kan andas ut. Efter en tids påfrestningar i en kärleksangelägenhet ordnar allt upp sig. Dins farhågor om en rival visar sig vara ogrundade. Nu kan du se framtiden med tillförsikt igen. En gammal vän som du inte sett till på länge hör av sig!

SKYTTEN
Du blir indragen i en besvärlig situation som kommer att kräva allt sinneslugn du kan uppmobilisera. Det är därför viktigt att du väljer vad du ska befatta dig med. Ta bara det viktigaste och lämna allt annat därhän. Ingenting lär springa bort.

STENBOCKEN
Du kan se fram emot en lättsam och trevlig dag. Inga betungande plikter finns inom synhåll. Du kan ägna dig åt saker som du kanske försummat eller sådant som du länge velat göra men inte haft tid med. Det finns också vänner som väntar på att få höra ifrån dig.

VATTUMANNEN
Nu får du rycka upp dig! Det går dig vä1 i händerna vilket naturligtvis kan inbjuda till lättja. Men det får vara måtta med allt. Går du inte in för att aktivera dig lite mera kommer du att bli helt försoffad. Det finns t ex bekanta som skulle uppskatta ett besök!

FISKARNA
Du behöver inte stå i strålkastarljuset hela tiden. Låt någon annan få ta över rodret bara denna enda gång. Du har dessutom redan gjort din beskärda del. Om andra sedan visar tacksamhet eller ens uppmärksammar det du gjort är ovidkommande. Du vet och det räcker.
Vattumannen

God morgon! Eller god dag?

Det var inte längesen jag vaknade. En timme kanske. Jag kunde inte sova i natt, utan somnade ungefär klockan halv 4. Hemskt. Undrar hur det blir när skolan börjar igen.

NYHETER:
Eftersom jag är vattuman så har jag en bok, som handlar om Vattumannen 2010. Därför kommer jag skriva ner månad för månad vad som händer den månaden. Tyvärr har jag bara vattumannens bok, men den finns att köpa på Coop Forum.

Varje dag/kväll publicerar jag morgondagens horoskop. För alla stjärntecken.

Det var nog allt jag hade att säga. Ha en bra fortsättningen på dagen!52

-Mina fötter har somnat!
-Skulle man döma av lukten är de döda!

51

Benny överraskade sin kära Anita med en päls av äkta skunk. Anita suckade hänfört och sa:
-Vad den är fin. Man kan absolut inte tro att den kommer från ett så litet stinkande djur.
-Nu var du taskig, sa Benny ilsket. Jag som nyss har duschat!

49

-Om papegojan kan tala? Det vill jag lova. Jag har köpt den av två damer som gjorde sig av med den för att de inte kunde få en syl i vädret.

48

Den unge kompositören hade skrivit en fosterländsk opera som han kallade för "Vikingarna". Den hade premiär, och dagen därpå stod det i en recension:
"Hr B har för sin opera valt ett ämne som ligger honom mycket nära. Vikingarna levde av plundring. I sina kompositioner uppvisar hr B exakt samma drag"

47

-Hur får du upp din man ur sängen på morgonen?
-Jag slänger katten i hans säng.
-Hjälper det verkligen?
-Jadå, hunden sover nämligen där...

46

-Hur gick det med det flygplan du höll på att konstruera?
-Det störtade i havet.
-Och ubåten du arbetade med?
-Den flög i luften.

45

-Tiderna förändras, sa flugan som promenerade på en skallig mans huvud. När jag var barn fanns här bara en smal stig.

44

-Du är väl en konstig typ, här står jag och kallar dig råtta, idiot, knöl osv och du bara småler?
-Jag tränar till fotbollsdomare.

43

Damen med stor hatt vände sej om under biobesöket och sa till mannen som satt bakom:
-Jag hoppas att min hatt inte generar er.
Nej, mej generar den inte men den generar min hustru! Hon vill ha en likadan.

42

Apropå de dåliga publiksiffrorna i fotbollsallsvenskan så var det en kille som ringde till Råsunda en söndag och undrade hur dags AIK skulle spela.
-Hur dags kan du komma? fick han till svar.

41

Nu är vattendragen så nersmutsade att man måste använda lysmask för att firrarna ska nappa!

40

Killen som hade kört ner med bilen i ett lerfyllt dike, till den frågvisa kärringen som stannat för att glo:
-Nej, den har inte fastnat i leran. Den har dött och nu håller jag på att begrava den!

39

Jonas är pensionär med råge, 88 år fyllda och pigg som en mört. Varje dag går han sin motionsrunda runt bruket och det var under en sådan han träffade gamle patron Isaksson.
-Hur står det till med Jonas? Pigg och kry?
-Jajemen, men med gumman är det bara skräp. Men hon är förstås 85 fyllda.
-Jaså. Och vad dras hon med för krämpor?
-Njaa, det är liksom ingenting direkt så där. Men nu i höst när vi skulle plocka äpplen så kom hon inte ens upp i trädet.

38

-Kan du inte sluta med hårsprayen, jag får en sån huvudvärk av det.
-Det är ingen hårspray, det är ett utrotningsmedel mot myror.
-Du har väl inga myror?
-Nej, där ser du vad effektivt det är.

37

Drängen gör sin första dag på gården. Får order om att sela hästen och går till stallet, men kommer inte tillbaka. Till slut måste bonden se vad som hänt och hittar drängen på en pall framför hästen och med betslet i hand.
Bonden förargad:
-Vad gör du, egentligen?
-Jag trodde han skulle bli trött snart och gäspa, så jag fick in betslet i munnen!

Woopa

Hej!

Här har jag hittat en väldigt bra och lättanvänd hemsida. Man är inte alls tvungen att blogga eller ha någon hemsida, men det är ju alltid bra att ha. Detta gäller alla åldrar.

Man får betalt genom att besöka andra hemsidor, göra erbjudanden m.m. Det går att tjäna flera tusenlappar, utan att ens anstränga sig.

Personligen tycker jag att den här sidan är en av dom bästa jag stött på, och det är rätt många jag stött på!
En sak som lockade mig dit var att det på första sidan står att det är 100% gratis, och det stämmer!

Nu är jag så snäll så att jag vill att ni också får den här möjlighet med att tjäna extra pengar. Det behöver ju inte vara mycket, men pengar är pengar. Ellerhur?

Att bli medlem på en hemsida som är gratis är alltid värt ett försök. Lycka till !

http://www.woopa.se/   (Länken öppnas i ett nytt fönster!)
36

-Vill du gifta dig med mig, Anita?
-Nej Olle, men jag ska alltid beundra dig för din goda smak.

35

Det var stormöte för generaler på ljugarbänken i himlen.
-Hade jag haft lika många kanoner som ryssarna hra idag skulle världen ha varit svensk, sa Karl XII.
-Och hade jag haft lika många flygplan som ryssarna hade världen legat under mina fötter, inföll Djingis Khan.
Då lade sig Napoleon i samtalet:
-Hade jag haft samma nyhetsförmedling som ryssarna har i Tass skulle ingen i hela världen ha fått reda på att jag förlorade i Waterloo.

Linser

Då har man satt in linserna. Det var ett tag sedan. Har slarvat med dom ganska mycket, men nu ska det bli ändring!
Jag har inte fått dom för att kunna säga "Jag använder linser" utan......för att använda dom!

Yrkesval

VÄDUREN
Du passar bäst för yrken som kräver initiativ, mod och styrka att driva igenom även det som är obehagligt. Det är ett måste för dig att jobba i ledande ställning eller där du åtminstone får stå i centrum. Helst inom mycket aktiva eller utåtriktade områden. Rollen som den djärve läkaren som kämpar för livet mot döden passar dig utmärkt. Många idrottsfolk är födda i Väduren, men även personer som arbetar som åkare och på fabrik. Som skådis är du lysande!


OXEN
Satsa gärna på något eget. Du har gott sinne för ekonomi och är uthållig som en jordbrukare. Även trädgårdsarbete passar.
Din känsla för skönhet kanske driver dig att handla med konst eller något annat vackert. Och dina röstresurser räcker till en karriär på Operan.


TVILLINGARNA

Att få jobba med andra människor är ett måste för dig. Som journalist, författare eller lärare har du nytta av din förmåga att förmedla ord och kunskap till andra.
Som försäljare kan du prata för din vara som ingen annan. Och inom PR och reklam kommer din uppfinningsrikedom till sin rätt.


KRÄFTAN

Du som är född i detta tecken är mycket pysslig, känslig och estetisk. Dessa karaktärsegenskaper kommer bäst till sin rätt om du kan ha nytta av alla samtidigt.
Hantverk, syslöjd, konstnärliga sysselsättningar eller arkitektyrket är sådant som du kommer att trivas med. Du har fint affärssinne och känsla för det antika.
Arbete med barn och djur kan ge dig framgångar. Även arbete med sjuka människor, som du kan förstå bättre än de flesta, är ditt område.


LEJONET

Du har mycket höga ambitioner, är viljestark och målmedveten och har en mycket stark utstrålning. Ett yrke i skymundan skulle göra dig djupt olycklig.
Du vill stå i rampljuset på någon teaterscen, upphöjd över de andra, med en air av lyx och exklusivitet, passar dem som är födda i tecknet. Bland dem finns företagsledare, scenfolk, astrologer och personer som arbetar med juveler och guld.

Som präst eller skådespelare kommer du bäst till din rätt. Där har du massor att ge! Du är en styrande, idérik, dominant och skicklig arbetsledare. I egen affärsverksamhet blir du framgångsrik.


JUNGFRUN
Du är organisationsmänniskan och pliktmänniskan med förmåga att analysera och gå metodiskt fram
Får du syssla med besvärliga utredningar, pillrig statistik eller jobba som revisor befinner du dig i ditt esse.
Även kuratorsjobbet skulle passa dig utmärkt, eftersom du har ett hjärta som klappar för människor i svårigheter.


VÅGEN
Du som är född i detta tecken är specialist på att skapa fred mellan stridiga viljor. Som jurist, diplomat eller medlare har du därför en given karriär.
Men du har även ett utpräglat sinne för skönhet och harmoni. Dominerar den sidan hos dig bör du kanske pröva något yrke som har med mode eller skönhet att göra.


SKORPIONEN
Du älskar det dunkla, det undermedvetna och allt som är lite mystiskt. Som psykiater skulle du känna tillfredsställelse i att försöka blottlägga människors känsloliv.
Som konstnär skulle dina tavlor förmodligen väcka stor uppståndelse och stort intresse. Du har nyskapande talanger. Och som detektiv eller forskare skulle du kunna komma sanningen närmare än de flesta andra.


SKYTTEN
Helst bör du ha ett jobb där du lär dig något nytt för varje dag. Rutin är inget för dig.
Läraryrket, speciellt om du får jobba med unga människor, kan ge dig en väldig stimulans. Som forskningsresande får du din äventyrslystnad tillfredsställd.
Konst, litteratur och teater är andra intresseområden. Liksom häst- och hundsport.


STENBOCKEN
Du har gott minne, sinne för affärer, siffror och känsla för hus och hem.
Väljer du ett akademiskt yrke bör det bli som matematiker. Inom mäklar- eller byggbranchen har du stora möjligheter att göra karriär.
Du har heller inget emot att bli en offentlig person. Men eftersom du är Stenbock passar du bättre som politiker än till exempel skådespelare.


VATTUMANNEN
Du värnar om det sant mänskliga och är intresserad av allt som för mänskligheten framåt. Som forskare och vetenskapsman har du chansen att förverkliga dessa ambitioner. Psykolog, lärare, författare eller politiker är andra yrken som skulle passa dig. Även datateknik utövar en stark lockelse.


FISKARNA
Ska du förverkliga dina drömmar - så varför inte syssla med just drömmar och verklighetsflykt? Välj det konstnärliga yrke som passar dig bäst! Men du som är född i detta tecken har dessutom en unik specialitet. Du är duktig på att imitera. Pröva får du se!
Ett alternativ till en konstnärlig sysselsättning är havet. Gillar du att resa så varför inte testa sjömansyrket?34

-Hur vet dom att det finns sju miljarder bin i Sverige?
-Dom har la gjort stickprov!

33

-Det är hemskt vad du har blivit tjock. Är det inte på tiden att du börjar sporta lite nu?
-Vad ska jag med en massa idrottspriser till?

32

-Ibland kan man ha tur. Vi var bjudna till grannen för att titta på diabilder från hans semester, men det visade sig att han hade glömt att ta bortskyddet från kameraobjektivet...

31

-Har du hört att Svensson är god för över en halv miljon?
-Det menar du inte, så här i slutet av månaden...

30

Johan håller tal på ett stort bröllop:
-Ja, som ni alla säkert förstår har jag bara gott att säga om både brud och brudgum, men det var inte det jag ville tala om. Jag tänkte att eftersom det var så mycket folk här, kunde jag fråga om det är någon som har några smågrisar att sälja?

Kategorier

Just nu har jag tre kategorier, men det blir snart fler:
 • Astrologi-Lyckodagar
 • Mitt liv som ängel
 • Skämt
 • Vill du se dina framtida lyckodagar? Tryck på den första.
  Den andra kategorin handlar om allt som berör mig och bloggen.
  Den tredje innehåller massa skämt som ökar med tiden.

  Vill ni läsa något som inte finns med på förstasidan, så trycker ni på en av kategorierna.


  Hiss & Diss  Mellandagsrean

  Man kan köpa 4-5 saker istället för 2-3. Eller spara pengarna som blir över av det man velat köpa och spendera dom på något viktigare. Varför inte passa på när man ändå har chansen?
  Det är inget att skämmas för, mer än hälften av invånarna i Sverige är ute och shoppar dessa dagar.
  Däremot att stå i kö är inte den trevligaste plats under mellandagsrean. Den kan vara lång och långsam, så man får vänta i kanske 20 min, men det är det värt, tycker jag.  Sov gott !

  Oj, vad tiden går fort! Då är det dags att sova. Ska försöka gå upp tidigt imorgon. Det är alltid ett plus!

  God natt och sov gott!  Ska krama om min kudde och försöka somna så fort som möjligt! :o)


  Svar på kommentar
  SVAR Tusen tack! Bättre än dom andra, måste jag säga! 
           Jag var på ett så härligt och glatt humör. Hoppas det 
           blir en lika bra fortsättning.
           Nu hoppas jag att du och alla mina läsare också haft
           en bra dag! Med vänliga hälsningar Ängeln.

  29

  En gammal man hittade en magisk lampa på stranden. Han tog upp den och en ande dök upp.
  "Eftersom du har befriat mig, får du önska vad du vill", sa anden.
  Mannen funderade ett ögonblick. "Min bror och jag hade ett våldsamt gräl för 30 år sedan, och han har inte pratat med mig sedan dess. Jag önskar att han äntligen kunde förlåta mig."
  Det hördes en knall som av ett åsknedslag. "Din önskan har blivit uppfylld", sa anden. "Faktum är att de flesta skulle ha bett om rikedom eller berömmelse", fortsatte han, "men du ville bara ha din brors kärlek. Är det för att du är gammal och döende?"
  "Inte alls!" svarade mannen. "Men min bror är det - och han äger ungefär femhundra miljoner."

  Ny header

  Gjorde precis en ny header. Mitt bloggnamn finns med för att det är copy-right skyddat. Alltså ingen kopiering.
  Det är ganska lätt, så det blir nog fler, förhoppningsvis!  Tycker faktiskt att den blev rätt fin. Börjar med enkla, så får vi se om det blir några lite mer komplicerade i framtiden.


  28

  Jag undrar vem det var som vann en miljon på lotto.
  -Det var nog Blom på lagret.
  -Hur så?
  -Jo, idag var han uppe hos direktören och snöt sig i gardinen!

  27

  -När vi var nygifta sa du alltid att jag var din solstråle men nu springer du bara på krogen!
  -Ja, Pia, man blir törstig av att sitta i solen hela dagarna.

  26

  Lycka! Åh, det är enkelt bara man har god hälsa och dåligt minne!

  25

  Sängen i hytten på färjan var hård och gubben kunde inte sova. Han längtade hem till sin vattensäng.
  -Håll tyst och sov nu, sa gumman. Du har ju hela Östersjön under dig!

  24

  -Vet du att Svensson har köpt en van Gogh?
  -Nej, jag trodde inte han hade körkort ens.

  23

  -Vems fel är det egentligen att det blev skilsmässa mellan dig och frun?
  -Brevbäraren! Ett brev som var adresserat till mig gav han till min fru!

  22

  Annorlunda sätt att använda förkortningar:
  Då hustrun misstänkte att mannen skulle gå bort någonstans med någon annan, ansåg hon sig ha rätt att fråga både t o m vem han hade tänkt gå.

  Det var uselt f d sa skidlöparen som åkte på ett träsk som var sumpigt o d.

  Efter middagen beslöt bonden sig för att gå ut o s v.

  21

  -Om han är pratsam? Jodå, han tillhör den typen som alltid kommer in i rummet med rösten före!

  20

  -Varför har ni ingen varningsskylt i den här kurvan?
  -Vi hade en men det hände aldrig någon olycka så vi tog ner den.

  19

  -Hur många fickor har du i dina kläder?
  -Femton.
  -Hur vet du det?
  -Jag fick fickräknare!

  18

  Fakiren var ute och gick med sin son. Plötsligt trampade sonen på en spik. Fadern tittade förargat på honom och sa:
  -Du tänker bara på nöjen.

  17

  Kal: -Mitt avbrutna ben värker så förskräckligt.
  Osborn: -Jasså, mitt värker oavbrutet.

  16

  -Inte fastnar väl flugorna på en magnet?
  -Jodå, jag har snurrat ståltråd kring dom.

  15

  Kal - på väg med spårvagn från Göteborgs centrum ut till förorten - störs hela tiden av konduktören som ideligen ropar sitt: "Stig framåt i vagnen!"
  När Kal ska stiga av är han ända framme vid föraren, som kräver honom på avgiften.
  -Avgiften, säger Kal. Ska jag betala avgift? Jag som har gått till fots hela vägen?

  14

  Johansson var på bjudning när den vitsige kapten Nilsson också var med. Man åt och mådde gott. Men när desserten serverades tackade kaptenen nej och sa:
  -Tack, men en tapper soldat deserterar aldrig!
  När Johansson nästa gång var på bjudning bjöds det på lax. När denna bjöds om för andra gången sa Johansson:
  -Men nu orkar jag inte laxera mera!

  Idag och imorgon

  God kväll !
  Har suttit framför datorn och försökt fixa min stilmall, men det blev bara skit, så fick ta tillbaka den jag hade. Har nog glömt allt det där med koderna. En sak jag vet är att jag inte kommer göra om det på länge!

  Var bara en liten stund i stan idag. Köpte en födelsedagspresent till lillebror. Han blev jätteglad, som tur är. Och så köpte jag en hårborste och lite sybtillbehör till mig själv. Tänkte köpa en kofta från Gina Tricot, men det fanns ingen färg i brun. Dock är det inte rea på den, men det gör inte så mycket.

  Morgondagens planer:


  Hiss & Diss  UGGS

  Vare sig de är originala eller kopior, så är de varma och sköna!


  BILDDAGBOKEN

  Det är jobbigt att ladda upp bilder.
  Det finns hur många fjortisar som helst.
  Man måste besöka varje dag för att inte överlastas med andras bilder som man måste se.
  Har ingen lust att logga in nuförtiden.

  Ett plus är att man kan lära känna sina vänner bättre och förbättra kontakten mellan sina vänner.


  Header

  God morgon !

  Gjorde precis en header. Inte så svårt. Ville ha en enkel men fin och det blev det! :)
  Ska ta på mig och fixa mig lite, sen drar jag till stan. Får inte glömma sjukgymnastiken.  Löser korsord

  Kan inte sova, så löser korsord istället! :)


  Kissies hemadress

  Haha, läste Kissies blogg nyss. I en evighet. Hade inte läst på länge så tänkte göra det nu. Och så läste igenom kommentarerna och fann hennes hemadress, om det nu är den !

  Pontonjärgatan 39
  112 37 Stockholm

  Visst är jag grym? (X


  Måndag !

  Häijj. Skall nog börja blogga igen. Undra hur det kommer gå..
  Men skall verkligen försöka. Haha, jag ljuger så bra!   
  Hmm.. vad skall man göra idag då?

  Lyckodagar

   

  Väduren
  Född mellan 21 mars - 20 april

  Alla Vädurar har speciell tur under tiden:
  22 juli - 23 augusti.


  Om du är född 21-31 mars så är dina Lyckodagar:

  21 - 31 januari
  21 - 31 mars
  23 juli - 3 augusti
  23 november - 3 december

  Var på din vakt sista veckan i juni!

  Om du är född 1-10 april så är dina Lyckodagar:

  1 - 11 februari
  1 - 12 juni
  3 - 14 augusti
  2 - 13 december

  Ta inga risker i månadsskiftet augusti-september!

  Om du är född 11-20 april så är dina Lyckodagar:

  9 - 20 februari
  10 - 21 juni
  12 - 23 augusti
  11 - 13 december

  Varning för nyårsdagen!

  Oxen 
  Född mellan 21 april - 20 maj 

  Alla Oxar har speciell tur under tiden:
  24 augusti - 23 september.

  Om du är född 21 - 30 april så är dina Lyckodagar: 

  20 februari - 1 mars
  22 juni - 3 juli
  24 augusti - 4 september
  23 december - 3 januari

  Se upp för första söndagen i oktober!


  Om du är född 1-10 maj så är dina Lyckodagar:

  2 - 12 januari
  1 - 11 mars
  2 - 13 juni
  2 - 14 september

  Andra veckan i december kan bli en riktig olycksvecka!

  Om du är född 11-20 maj så är dina Lyckodagar:

  10 - 20 januari
  11 - 20 mars
  12 - 23 juli
  12 - 23 september

  Var försiktig 1 och 3 april!


  Tvillingen
  Född mellan 21 maj - 20 juni

  Alla Tvillingar har speciell tur under tiden:
  24 september - 23 oktober.


  Om du är född 21-30 maj så är dina Lyckodagar:
  21 - 30 januari
  21 - 31 mars
  24 juli - 3 augusti
  23 september - 3 oktober

  Gör inget obetänksamt den 29 december! 

  Om du är född 31 maj-10 juni så är dina Lyckodagar:

  31 januari - 9 februari
  1 - 10 april
  4 - 13 augusti
  4 - 13 oktober

  Var på din vakt alla söndagar i juli!


  Om du är född 11-20 juni så är dina Lyckodagar:

  10 - 19 februari
  11 - 20 april
  13 - 23 augusti
  14 - 23 oktober


  1 maj kan bli en riktig olycksdag!

  Kräftan 
  Född mellan 21 juni - 22 juli

  Alla Kräftor har speciell tur under tiden:
  24 oktober - 22 november.

  Om du är född 21 juni-2 juli så är dina Lyckodagar:
  20 - 28 februari
  21 april - 1 maj
  24 augusti - 3 september
  24 oktober - 2 november

  Var försiktig dagen före midsommarafton!

  Om du är född 3-13 juli så är dina Lyckodagar:
  1 - 10 mars
  2 - 12 maj
  4 - 13 september
  3 - 12 november

  Akta dig för de två första måndagarna i april!

  Om du är född 14-22 juli så är dina Lyckodagar:
  11 - 20 mars
  12 - 21 maj
  14 - 23 september
  13 - 22 november

  Varning för 7 januari!


  Lejonet
  Född mellan 23 juli - 22 augusti

  Alla Lejon har speciell tur under tiden:
  23 november - 22 december.

  Om du är född 23 juli-3 augusti så är dina Lyckodagar:
  21 - 31 mars
  22 maj - 1 juni
  24 september - 3 oktober
  23 november - 2 december

  Gör inget obetänksamt 7 och 10 oktober!

  Om du är född 4-13 augusti så är dina Lyckodagar:
  1 - 11 april
  2 - 12 juni
  3 - 13 oktober
  3 - 12 december

  Se upp för den 15 i varje månad! 

  Om du är född 14-22 augusti så är dina Lyckodagar:
  10 - 20 april
  12 - 17 juni
  13 - 23 oktober
  12 - 22 december

  Tänk noga på vad du säger under midsommarhelgen!


  Jungfrun
  Född mellan 23 augusti - 22 september

  Alla Jungfrur har speciell tur under tiden:
  23 december - 20 januari.

  Om du är född 23 augusti-3 september så är dina Lyckodagar:
  21 april- 1 maj
  22 juni - 2 juli
  24 oktober - 3 november
  22 - 31 december

  Andra veckan i januari bör du vara på din vakt!

  Om du är född 4-13 september så är dina Lyckodagar:
  1 - 10 januari
  1 - 12 maj
  2 - 13 juli
  1 - 12 november

  Var försiktig första måndagskvällen i april!

  Om du är född 14-22 september så är dina Lyckodagar:
  11 - 21 januari
  11 - 21 maj
  12 - 23 juli
  12 - 22 november

  Varning för 5 och 10 augusti!

   


   

   

  Vågen
  Född mellan 23 september - 22 oktober

  Alla Vågar har speciell tur under tiden:
  21 januari - 19 februari.

  Om du är född 23 september-3 oktober så är dina Lyckodagar:
  21 - 30 januari
  22 maj - 1 juni
  24 juli - 3 augusti
  23 november - 3 december

  Var noga med vem du anförtror dig åt på din födelsedag!

  Om du är född 4-13 oktober så är dina Lyckodagar:
  31 - 9 februari
  1 - 12 juni
  3 - 14 augusti
  2 - 12 december

  Ta inga onödiga risker under sista veckan på året!

  Om du är född 14-22 oktober så är dina Lyckodagar:
  9 - 19 februari
  11 - 21 juni
  12 - 23 augusti
  11 - 22 december

  Den 13 i varje månad bör du vara på din vakt!

   


   

   

  Skorpionen
  Född mellan 23 oktober - 21 november

  Alla Skorpioner har speciell tur under tiden:
  20 februari - 20 mars.

  Om du är född 23 oktober-2 november så är dina Lyckodagar:
  20 - 29 februari
  22 juni - 2 juli
  24 augusti - 3 september
  21 - 31 december

  Gör inget obetänksamt 2 - 3 januari!

  Om du är född 3-12 november så är dina Lyckodagar:
  1 - 11 januari
  1 - 10 mars
  2 - 13 juli
  3 - 14 september

  Håll hårt i plånboken de fem sista dagarna i juni!

  Om du är född 13-21 november så är dina Lyckodagar:

  10 - 20 januari
  10 - 20 mars
  12 - 23 juli
  13 - 23 september

  5 maj kan bli en riktig olycksdag!


  Skytten
  Född mellan 22 november - 21 december

  Alla Skyttar har speciell tur under tiden:
  21 mars - 20 april.

  Om du är född 22 november-2 december så är dina Lyckodagar:
  21 - 30 januari
  21 maj - 31 mars
  23 juli - 3 augusti
  23 september - 4 oktober

  Undvik långa resor andra veckan i oktober!

  Om du är född 3-12 december så är dina Lyckodagar:
  31 januari - 9 februari
  1 - 11 april
  12 - 23 augusti
  3 - 14 oktober

  Varning för sista fredagskvällen i juli!

  Om du är född 13-21 december så är dina Lyckodagar:
  9 - 20 februari
  10 - 20 april
  13 - 23 augusti
  12 - 23 oktober

  6 och 23 februari bör du vara på din vakt!


  Stenbocken
  Född mellan 22 december - 19 januari

  Alla Stenbockar har speciell tur under tiden:
  21 april - 21 maj.

  Om du är född 22-31 december så är dina Lyckodagar:
  20 - 29 februari
  21 april - 2 maj
  23 augusti - 3 september
  22 oktober - 2 november

  Tag inga onödiga risker 3-4 maj!

  Om du är född 1-10 januari så är dina Lyckodagar:

  1 - 10 mars
  2 - 12 maj
  4 - 14 september
  2 - 13 november

  Se upp för främlingar du möter i slutet av juli!

  Om du är född 11-19 januari så är dina Lyckodagar:
  10 - 20 mars
  11 - 21 maj
  13 - 24 september
  13 - 22 november

  Var försiktig den 24 juli! 


  Vattumannen
  Född mellan 20 januari - 18 februari

  Alla Vattmän har speciell tur under tiden:
  22 maj - 21 juni.

  Om du är född 20 januari-30 januari så är dina Lyckodagar:
  21 - 31 mars
  22 maj - 2 juni
  23 juli - 3 augusti
  13 - 23 november

  Håll dig inomhus de två första kvällarna i mars!

  Om du är född 31 januari-9 februari så är dina Lyckodagar:
  3 - 12 april
  3 - 11 juni
  1 - 13 oktober
  1 - 13 december

  Varning för första fettisdagen!

  Om du är född 10-18 februari så är dina Lyckodagar:
  11 - 20 april
  11 - 21 juni
  13 - 23 oktober
  11 - 22 december

  Anförtro dig inte åt vem som helst i början av året!


  Fisken
  Född mellan 19 februari - 20 mars

  Alla Fiskar har speciell tur under tiden:
  22 juni - 23 juli.

  Om du är född 19 februari-29 februari så är dina Lyckodagar:

  21 - 2 maj
  22 juni - 3 juli
  23 oktober - 2 november
  22 - 31 december

  Var på din vakt 6 september!

  Om du är född 1-10 mars så är dina Lyckodagar:
  1 - 10 januari
  1 - 12 maj
  2 - 13 juni
  1 - 12 november

  Första veckan i juli kan bli en riktig olycksvecka!

  Om du är född 11-20 mars så är dina Lyckodagar:
  10 - 20 januari
  11 - 21 maj
  13 - 23 juni
  11 - 22 november

  Var extra försiktig 12 - 14 oktober!


  13

  Bonden Persson hade en tjur som inte uppfyllde sina plikter mot korna. Persson kunde inte begripa varför och frågade veterinären. Denna skrev recept på en medicin till tjuren, som garanterat skulle få den intresserad av korna igen. Persson fann till sin förvåning att veterinären hade rätt. Tjuren blev som omvänd.
  Grannen, bonden Jönsson, som iakttagit förändringen frågade Persson:
  -Det är fantastiskt som tjuren ändrat sig! Vad har du gett honom för undermedel?
  -Ja, inte vet jag vad det är för medicin som veterinären skrev ut, svarade Persson. Men den smakar sirap.

  12

  Kompisarna undrade hur Kal kunde vara så lycklig med sin Ada, trots att dom varit gifta i trettio år.
  -Det beror på att Ada alltid är så kul och full av upptåg, sa Kal. Som igår när jag kom hem till exempel. Då hade hon besök av sin bror som jag aldrig hade träffat förut och för att skoja med mig hade hon låst in honom i garderoben.

  11

  Blommorna behöver vatten, liksom vi behöver mat och karameller.

  10

  Känn dig själv, peta på dig då och då.

  9

  Det var den gamle erfarne bysmeden som sa till sina lärlingar:
  -En sak ska jag lära er, pojkar. Lär er ingenting i onödan, då får ni bara mer att göra!

  8

  -Har du blivit galen? Sitter du här i källaren och skjuter på kålhuvuden?
  -Ja, du förstår, jag är ju så glad åt att jaga. Men på sista tiden har jag blivit vegetarian.

  7

  Jag tycker vi i Sverige ska vara glada som kallas svenskar. Tänk på dom i Peru som kallas peruker...

  6

  Konsulinnan:
  -Ja, vet ni, det här med hemhjälp har vållat mig bekymmer. Har jag en gammal och ful, då är min man aldrig hemma, har jag en ung och vacker, då törs jag själv inte gå ut.

  5

  Det var en kall vinterdag. Den unga, vackra modellen tyckte det var för kallt att posera naken i den ouppvärmda ateljén.
  -Det har du rätt i, sa konstnären. Dessutom har jag ingen lust att måla idag. Vi sätter oss hellre och dricker en kopp kaffe.
  En stund senare knackade det på dörren.
  Konstnären hoppade upp.
  -Fort, sa han till modellen. Av med kläderna! Det är min fru som kommer!

  4

  -Hur kan du veta att gäddan du missade vägde 10 kilo?
  -Det kom en våg just då.

  3

  När den lilla myggan kom hem efter sin första flygtur frågade hans mamma:
  -Hur gick det?
  -Bara bra! Alla människor klappade händer.


  2

  -Jag har legat på alla avdelningar på det här sjukhuset!
  -Utom en!
  -Vilken skulle det kunna vara?
  -Förlossningsavdelningen!
  -Jodå, jag är född där!

  1

  Arne har tagit med sig Elsa på en pianokonsert. När de sitter där och lyssnar på musiken lutar sig Elsa mot Arne och viskar:
  - Är det Chopin?
  -Jag vet inte. Jag ska titta efter när han vänder sig hitåt!

  RSS 2.0