Om Oxen

hårt jobb för maximal njutning

Oxen kan liknas vid det nyfödda barnet som hungrigt söker sig till sin moders bröst och trygga famn. Du är jordnära och känner dig tryggast när du är hemma. Ditt hem är din borg och där vill du leva till tidens ände omgiven av vackra saker.

Du som är Oxe vill njuta och känna tillfredsställelse i livets goda. Ingen värdesätter god mat och tryggheten i tillvaron så högt som du. Du är en duktig kock, som tillreder måltiden så att den tilltalar både smaklökar och öga. Du reagerar på dofter och vackra kläder, musik och färger. Ja, allt av livets skönhet.

Du känner också en ovanligt stark dragning till naturen. Vare sig det gäller bondelivet; att så och skörda, den egna trädgården eller att pryda din kammare med vackra blommor. Målet är att äga allt detta och mer därtill. Som tjuren Ferdinand som låg och njöt och luktade på blommorna och inte betedde sig som andra tjurar! Men kanske inte fullt så lat. Du är nämligen uthålligare och strävsammare än någon annan, okänslig för motgångar stretar du på i ditt anletes svett. Inte rädd för att anstränga dig bara du vet att målet ger dig den högsta tillfredsställelse och njutning. Det ger dig garanterad trygghet - och frihet. Oxen älskar nämligen friheten att bestämma över sig själv och sitt eget arbete, vill helst inte vara anställd och inordna sig bland andra.

Du har ett fint, ärligt sätt och du ger sanningsenliga omdömen. Du hycklar ogärna och gillar inte att ta om det du en gång sagt. Beskyller någon dig för att tala osanning reagerar du starkt. Du är annars lugn och trygg med en strävan efter jämvikt och harmoni. Du föredrar att lägga locket på. Med risk att du precis som tjuren Ferdinand, som far upp i raseri när han blir stungen av getingen, pyser över vid en viss gräns. Det tar lång tid innan du blir arg, men när du blir det gäller det att inte finnas i vägen för din ilska.

På samma sätt beter du dig när det gäller din tankeförmåga. Du lyssnar gärna, säger inte så mycket, någon trevande kommentar då och då. Men just i det ögonblick då människor i din omgivning slutat räkna med att du skulle ha något att komma med, öppnar du munnen och kommer med de förlösande orden. Du vinner sannerligen i respekt i det långa loppet.


Kommentarer

Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0