Om Väduren

går inte att hejda

Du som första tecken i Zodiaken representerar det mest ursprungliga och mänskliga som finns: Födelsen.
Och precis som fostret som spränger alla hinder och kastar sig ut i det okända så kommer hela ditt liv att gestalta sig. Du är orädd, vänder dig sällan om för att se vad som finns bakom dig och drivs av en entusiasm som är få förunnad.

Du behärskas av den krigiska planeten Mars - symbol för manlighet och aggressivitet, men också för våld och råstyrka. Väduren är ett eldtecken och kan närmast liknas vid en vulkan som periodvis får sina utbrott, men i stunder däremellan kan det hända att hon tiger som muren. Du har stort behov av att få vara ensam med dig själv och dina tankar. Detta till trots är du mycket road av att umgås med din vänkrets. Ja, denna utökar du gärna, för du tycker om att knyta nya kontakter. Men det gäller att du inte tycker du att sällskapet är tråkigt, för då bryter du upp och går din väg.

Det är under de här perioderna som du som Vädur drar dig tillbaka och låter dig plågas av nattsvart pessimism och bittra självanklagelser.

"Har jag gjort rätt, har jag gjort någon annan människa illa, sårat någon och åh... vad jag ångrar mig..." Det är det som gör dig så mänsklig, ömsint och rent av lidelsefull gentemot dina medmänniskor. Och de i din omgivning som upptäcker den här sidan hos dig kommer att älska dig hängivet. Var så säker! De andra kanske hatar dig, i alla fall de som råkar ut för dina vassa armbågar och vilda framfart.

 

Uppriktighet och ärlighet är ditt vapen. Inte för att du vill såra, men för att du hyllar uppriktigheten som den främsta av alla principer. Du kan ibland uppträda mycket taktlöst. Finkänslighet är inte något framträdande drag hos dig. Du säger sanningen men hjälper dig dock inte alltid framåt. Då kan du ta lögnen till hjälp för att få rätt. Du är dock inte så bra på att ljuga utan blir lätt genomskådad. Givetvis spar du inte heller på krutet när det gäller att berömma andra och visa din uppskattning. Du är inte den som snålar med känslorna, inte heller med materiella ting. Få är så generösa som du.

Du strävar efter att få förkovra dig. Du vill vidare, inte stå still för det tråkar ut dig. Du har ett snabbt intellekt, är beslutsam och impulsiv, men du har ett starkt begränsat tålamod i kombination med en optimism som sällan sinar.

Du är en pionjär och har en önskan att jämt vara först. Ja även bäst. Emellanåt har du svårt att acceptera att andra med stor fackkunskap kan klara saker och ting bättre än du. Du är född till ledare, älskad och fruktad av dina underordnade som du kräver blod svett och tårar av. Men sällan har någon något att invända mot dina hårda krav på uppoffring. Själv är du långt ifrån vad man kallar lat. Dessutom inspirerar du andra i olika sammanhang. Helst ska du få tänka fritt, utan att styras av andra. Du är full av energi och framåtanda och uppskattar erkännande och ära högre än pengar för dina ansträngningar.

Men än sen då? tänker Väduren. Livet är till för att levas. Här och nu!


Kommentarer
Postat av: astrid

alltså jag är vädur :D och det stämmer =D, fan vad jag ältar i gamla problem.

2010-01-04 @ 20:20:35
Postat av: minna

jag är vädur och det stämmer!!:)

2010-01-19 @ 13:21:46

Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0