Choklad/Banan-smoothie

Banan och choklad är en klassisk smakkombination. Här i en mättande smoothie.

Ingredienser:
1/2 banan
2 tsk chokladdryckspulver
1 1/2 dl Arla Mild yoghurt vanilj

Gör så här:
Skala bananen och skär i bitar. Mixa alla ingredienser till en krämig smoothie. Häll upp i glas och servera, gärna med sugrör.


Från Arla.


Blåbär/Banan-Smoothie

Med banan, blåbär och havre i magen, får du en bra start på dagen.

Ingredienser:
1/2 banan
1 dl frysta blåbär
2 msk havregryn
1-2 krm malen kardemumma
1 dl Arla Mild yoghurt honung

Gör så här:
Skala bananen och skär den i bitar. Mixa alla ingredienser tills allt är blandat. Häll upp i glas och servera genast.


Från Arla.


Avokado/Melon-smoothie

Avokadon ger dig hälsosamma enkelomättade fettsyror och är rik på vitaminer och mineraler.

Ingredienser:
1/2 avokado
1 klyfta honungsmelon, ca 100 g
1 tsk pressad limesaft
1 1/2 dl Arla Mild lättyoghurt citron


Gör så här:
Skala frukten och skär den i mindre bitar. Mixa alla ingredienser tills allt är blandat. Häll upp i glas och servera genast.


Från Arla.


Apelsin/Müsli-smoothie

(1 st)
En frukostsmoothie du blir mätt och belåten av.

Ingredienser:
1/2 banan
1 msk JO konc apelsinjuice
1 1/2 dl Arla Mild yoghurt vanilj
1 msk naturell müsli på toppen

Gör så här:
Skala bananen och skär den i bitar. Mixa banan, juice och yoghurt till en krämig smoothie. Häll upp i glas, toppa med müsli och servera genast.


Från Arla.


Ananas/kokos-smoothie

(1 st)
Ananas är rikt på enzymer och är en god hjälp för matsmältningen.

Ingredienser:
2 tsk kokosflingor
1 dl fryst ananas
1/2 pressad lime
1 1/2 dl Arla Mild yoghurt vanilj

Rosta ev kokosen hastigt i en torr varm panna. Mixa övriga ingredienser till en krämig smoothie. Häll upp i glas och garnera med kokos.


Från Arla.


Ät dig till ett bättre hår

Koppar
Grundämnet koppar finns i alla livsmedel, men högst är halterna i lever, nötter, kakao och frön. Koppar motverkar håravfall och förbättrar hårets färg och struktur.

Järn
Även järn motverkar håravfall och finns i bland annat lever, ägg, fisk, kyckling, fullkorn och torkad frukt.

Kalcium
Mjölk, ost, tofu och bönor är inte bara bra för skelettet utan även för håret. Försök att få i dig 1 500 mg kalcium om dagen för att få håret att växa ordentligt.

Magnesium
Vill du att håret ska växa fortare bör du få i dig gröna grönsaker, nötter, sojabönor och kikärtor som har höga halter av magnesium.

Kalcium
Eftersom kalium påverkar cirkulationen kan ett ökat intag få håret att växa ordentligt. Ämnet finns i bland annat avokado, bananer, dadlar, fikon, vitlök, potatis, russin och yoghurt.

Selen
Denna mineral håller din hårbotten i toppform. Ät kött, fisk och broccoli för att få i dig mer selen.

Silica
Mineralen silica gör håret starkare och finns i bland annat ris, sojabönor och gröna grönsaker.

Zink
För att motverka torrt hår kan du äta skaldjur, havregryn, spenat, solrosfrön och champinjoner, som är rika på zink.Sedan mitten av Augusti 2009 har jag velat ha längre hår än nu. Jag vet och visste att det krävs mycket vård för att hålla håret i toppform, men eftersom jag färgar håret så kommer det aldrig bli riktigt friskt, men jag köpte iallafall schampoo, balsam och hårinpackningar som är nyttiga för håret och det blev bättre måste jag säga!
Mycket bättre faktiskt, men håret växte inte fortare för det, utan blev friskare.
Jag visste inte ens att man kunde äta sig till att håret skulle växa fortare. Men nu vet jag och hoppas på ännu bättre resultat fram till sommaren.
Glöm inte att klippa kluvna toppar!

Ät dig till större muskler

Så fort du har stigit upp
Det första du ska göra när du har vaknat är att dricka ett-två glas juice, till exempel apelsin. Juicens fruktsyra stimulerar aptiten och tack vare det där glaset juice före frukost kan du äta mer, även om du normalt nästan måste tvinga ner en bit på morgonen.

Juicens många kolhydrater rusar ut i blodet och musklerna så att kroppen kopplar om till en muskeluppbyggande ämnesomsättning.

Frukost
Frukosten bör innehålla mycket kolhydrat, högvärdigt protein och vara relativt fettsnål. Kolhydrater finns bland annat i havregryn, All Bran cornflakes och müsli, bröd och frukt och är det mest effektiva bränslet för både muskel- och hjärnarbete. De ökar både den fysiska och mentala prestationsförmågan.

Frukosten bör också innehålla animaliskt protein i form av magra mjölkprodukter, exempelvis minimjölk, mager yoghurt, mager ost eller ett ägg.

Har du inte tid att äta en ordentlig frukost så ta en frukt av något slag eller en bit bröd och vänta med frukosten tills du kommer till jobbet. Ha något nyttigt till hands, till exempel lite havregryn, russin och minimjölk. Det går fort att göra i ordning och äta - och under tiden läser du posten!

Förmiddag
Ät lite färsk frukt som innehåller kolhydrater samt viktiga vitaminer och mineraler. Kolhydraterna håller blodsockret i balans och fyller på kolhydratlagret.

Bananer är särskilt bra då de innehåller fler kolhydrater än annan frukt, samtidigt som banan innehåller stora mängder kalium och B6-vitamin, som är mycket viktiga för muskelväxten.

Lunch
Lunchen bör vara varierad och innehålla något ur var och en av dessa tre grupper:

Energimat: Den viktigaste energimaten är kolhydratrika livsmedel som bröd, ris, pasta och potatis. Se också till att inkludera lite nyttigt fett i lunchen, till exempel avokado, oliver, fet fisk, oliv- eller solrosolja, jordnöts- eller sesamsmör. Eventuellt lite choklad som dessert.

Uppbyggande mat: Du behöver protein. För att muskler ska växa krävs protein och den extra proteinmängden ska tillföras med kosten. Förstklassiga proteinkällor är magert köttpålägg, kyckling, kalkon, fisk, räkor, ägg, ost, mjölk, torkade bönor, ärtor och linser.

Kompletterande mat: Kolhydrater, protein och fett räcker inte. Du behöver också vitaminer, mineraler och andra vitala ämnen. Det får du med frukt och grönsaker. Tänk därför på att äta till exempel råkostsallad, andra grönsaker eller kanske färsk frukt i samband med huvudrätten på lunchen.

Två timmar före träning
Ät ett mellanmål på eftermiddagen, cirka två timmar före träning. Det ger tid att smälta maten, ökar energinivån och begränsar muskelnedbrytning under träning. Ät inte precis före träningen, det ökar risken för fall i blodsockret och därmed trötthet under träningen.

Måltiden bör framför allt bestå av kol hydrater, till exempel grovt bröd, gryn, frukt, kompletterat med måttlig mängd protein, till exempel en mager mjölkprodukt. Grovt bröd med keso och kiwi är idealiskt. Ät inte så mycket att maten lägger sig tungt i magen när du ska träna. Drick vatten så det räcker för hela träningspasset.

Under träning
Drick regelbundet under träningen - var femtonde minut. Mörk urin visar att du dricker för lite, helt ljus urin att du dricker för mycket. Urinfärgen bör ligga mellan dessa två ytterpunkter.

Tränar du mindre än 90 minuter räcker det med vatten, men tränar du flera timmar i sträck så välj en sportdryck som utöver vatten också innehåller kolhydrater och mineraler. Välj en produkt som innehåller kolhydraten maltodextrin.

Direkt efter träningen
Nu behöver musklerna vatten, kolhydrat och protein. Drick först rikligt med vatten, framför allt om du inte har druckit tillräckligt under själva träningen. Sedan behöver du lite kolhydrater och proteiner, till exempel några ostmackor, lite magert pålägg eller ett glas chokladmjölk på minimjölk.

Inom två timmar efter träningen
Sätt samman middagen utifrån de tre huvudgrupperna som beskrivits under lunchavsnittet. En utmärkt proteinkälla är magert kött och fisk. Proteinet i magert kött och fisk är sammansatt på nästan samma sätt som det protein som finns i dina muskler. Köttprotein ger därför de aminosyror som växande muskler har särskilt behov av. Så ät en stor portion magert gris- eller nötkött eller fågel till middag.

Innan du går och lägger dig
Frukt eller en honungssmörgås 0-2 timmar innan du går och lägger dig ger musklerna något att arbeta med under natten. Protein från mjölk eller keso är också bra eftersom det tillför kroppen extra protein. En blandning av kolhydrat och protein är det optimala.


Fakta från iform.se. Bild från google.


Många vet att ett utav mina nyårslöften är att skaffa magmuskler. Ja, jag är tjej och många tycker att det är fult på tjejer, men inte jag. Så, jag har laddat ner ett program, som följer min energifördelning, så jag får i mig vad jag behöver och för att lyckas.

Apelsin/hallon-smoothie

(1 st)
1 apelsin
15 hallon (färska eller djupfrysta)
2 dl apelsinjuice
1 dl naturell yoghurt
lite malen kanel
20 g Kellogg’s® ALL-BRAN® Plus

Skala apelsinen och skär den i små bitar. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills blandningen är jämn. Servera gärna med istärningar.


Från kelloggs.se


Jordgubbs/banan-smoothie

(1 st)
1 banan
10 jordgubbar (färska eller djupfrysta)
1 dl tranbärssaft
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt
20 g Kellogg’s® ALL-BRAN® Plus

Skala bananen och skär den i små bitar. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills blandningen är jämn. Servera gärna med istärningar. Tips! Lite kanel i blir fantastiskt gott också!


Från kelloggs.se


Granatäpple/blåbär-smoothie

(1 st)
1 banan
½ granatäpple
100 g blåbär (färska eller djupfrysta)
2 dl mjölk
1 dl saft (blåbär eller granatäpple)
20 g Kellogg’s® ALL-BRAN® Plus

Skala bananen och skär den i små bitar. Dela granatäpplet – bara kärnorna ska användas. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills blandningen är jämn. Servera gärna med istärningar.


Från kelloggs.se


Kiwi/vanilj-smoothie

(1 st)
1 banan
1 kiwi
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoghurt
2 dl mjölk
20 g Kellogg’s® ALL-BRAN® Plus

Skala frukterna och skär dem i små bitar. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills blandningen är jämn. Servera gärna med istärningar.Från kelloggs.se


Horoskop 11 Jan 10

VÄDUREN
Det gäller alltid att satsa på en sak. Du kan inte koncentrera dig om du ska pyssla och plocka med allt på en och samma gång. Gör också upp en plan för din närmaste framtid så vet du vad du ska kämpa för.

OXEN
Med ett oförsiktigt yttrande kan du ställa till mycken oreda för dig. För att undvika missförstånd ska du lägga dig vinn om att uttrycka dig klart och tydligt. Du befinner dig lite grann i din egen värld och är inte så observant på hur du uppfattas.

TVILLINGARNA
Du är sugen på att röra på dig och en riktig utekväll känns bra. Men det är viktigt att du är extra uppmärksam mot din kärlek, som inte är riktigt i form.

KRÄFTAN
De visioner du har för framtiden och allt vad det innebär, gör dig övertygad om att du står på gränsen till en riktigt upplyftande upplevelse. Det är ganska troligt att du sätter dina förhoppningar lite väl högt, så att du kanske blir besviken istället.

LEJONET
I en kärleksangelägenhet blir du besviken. När du nu för en gångs skull är beredd att visa lite mer av vad du känner så får du inte den respons som du skulle önska. Men 1åt dig nu inte bli "vis av skadan" för det. Du har bara valt fel person helt enkelt!

JUNGFRUN
En liten familjetvist är under uppsegling. Men egentligen har du inte med saken att göra. Andra försöker dock dra in dig i det hela. För att undvika obehagligheter borde du faktiskt markera ditt ställningstagande. I det här läget tänker alla bara på sig själva.

VÅGEN
Om det finns någon uppgift som måste utföras, är du den första att erbjuda dina tjänster. Du riktigt sprakar av initiativ och motivation. Om du håller på med något slag av samarbete, kommer det snart att visa sig att det är du som har den största erfarenheten.

SKORPIONEN
Du kan få problem med en kollega. Det är en person som har ett gott öga till dina arbetsuppgifter och som nu gör allt för att konkurrera ut dig. Det är dock ingen större risk att det går vägen. Men du ska se upp med att vara alltför godtrogen.

SKYTTEN
Du kan komma att få en del snilleblixtar som du absolut ska ta fasta på. Allt kanske du inte kan använda nu, men kanske längre fram. Du kan ju göra anteckningar tills vidare. Däremot ska du inte berätta för någon vad det är du kommer på.

STENBOCKEN
Just nu är du extra känslig. För att inte såras i onödan ska du hålla dig till människor som du vet var du har och som förstår dig. Helst ska du inte ge dig in i några avancerade diskussioner heller. Din omdömesförmäga kan nämligen spela dig vissa spratt.

VATTUMANNEN
Det finns tendens till överdrifter i mer än ett avseende. Håll i dig! Det är bra om du nu har bestämt dig för vad du ska ta dig till med olika saker som du har haft hängande i luften. Men för det behöver du väl inte överdriva och sopa rent hus överallt.

FISKARNA
Du kan oväntat få långväga gäster. Och hur du ska klara det i en handvändning blir inte det enklaste. Men eftersom du ofrivilligt har försatts i den här situationen så blir det ingen annan råd än att du får improvisera. Det är du ju för övrigt en mästare på.
Drömtydning (A)Horoskop 10 Jan 10

VÄRDUREN
Du har starkt behov av att få bekräftat att du är älskad och omtyckt. Din partner kan uppleva detta lite jobbigt. Men om du förklarar hur du känner dig inombords kan du få viss förståelse för varför den här biten är så viktig för dig just nu.

OXEN
Det är dags att reda ut en missämja mellan dig och din partner. Detta med att - "jag ska inte ta första steget" - är inte det lite vä1 barnsligt? Vem vinner på en sådan attityd? Bete dig som en vuxen om du vill bli bemött som en sådan!

TVILLINGARNA
Plikten kallar. Dock vill du egentligen inte alls befatta dig med saker som det är aktuellt att ta itu med. Du vill göra annat som du upplever mycket roligare och mer stimulerande. Men lugn! Det "tråkiga" kommer du att klara av snabbare än du tror!

KRÄFTAN
Det är lätt att ta på sig ansvaret för någonting som visat sig ha gått bra, speciellt som det är just du som gjort att lyckats så bra. Alla vet att det är dina ansträngningar som gjort detta projekt så speciellt. Du kan med gott samvete ta emot applåderna.

LEJONET
Mycket av vad du är involverad i känns motigt. Mitt i alltsammans får du dock stöd av din partner på ett oväntat sätt. Och du som nästan varit inställd på en brytning. Nu går du en ny "kärleksvår" till mötes istället. Som du ser ordnar sig allt till det bästa!

JUNGFRUN
En person som du har hjälpt ur en knipa, visar dig sin tacksamhet på sitt eget speciella sätt. Du blir förvånad och också glatt överraskad. Pengar ger dig vissa bekymmer. Några mirakel kommer dock inte att ske. Du har bara en väg, och det är att spara.

VÅGEN
Det finns omständigheter som sporrar och provocerar dig, vilket gör att du känner dig tvingad att gå ett steg längre... men innan du tappar humöret och kontrollen över ditt sunda förnuft, bör du ha klart för dig att det som händer, i grunden är för ditt eget bästa.

SKORPIONEN
Det drar ihop sig till oväder i ditt arbete. Orosmolnen kommer dock att skingras inom kort om du bibehåller ditt lugn. Det är en person som försöker skrämma dig. Men om du visar att du inte tar åt dig, så kommer alltsammans att rinna ut i sanden.

SKYTTEN
Du får en nöt att knäcka som heter duga. Det här blir en utmaning i din smak. Men med din erfarenhet och ditt kunnande blir det inga problem, även om det kommer att ta sin tid. Sedan då allt är klart kan du gott tillåta dig att glänsa lite.

STENBOCKEN
Kärleken sätts på prov. Din partner har till din förtvivlan fällt ut antennerna åt ett annat hå11. Det krävs en hel del från din sida om du ska klara av den här situationen. Men först måste du definiera för dig själv vad du vill. Ingen hämndaktion alltså!

VATTUMANNEN
Du påminns om ett löfte som du gett och som det nu förväntas att du ska infria. Helst av allt skulle du vilja glömma bort alltsammans. Men det lär du inte få någon chans till. Det blir till att bita ihop och låtsas som om det regnar. Tänk dig för en annan gång!

FISKARNA
Det är ju ändå ingen som ser eller märker någonting, så varför inte göra någonting riktigt busigt. Även det mest kränkande spratt blir bara ett lustigt skämt när du gör det. Hur som helst kommer alla inblandade ändå med säkerhet förstå att du bara skämtar.
Horoskop 9 Jan 10

VÄDUREN
Du frestas att försöka klara av en sak på snabbast möjliga sätt. Det är plikter och nöjsamheter som drar åt varsitt håll. Ingen tvekan om vilken sida du föredrar! Men försök stå emot. Om du slarvar, så förlorar du i fler avseenden än du tror.

OXEN
Du får anledning att vara stolt över dig själv idag. Det du har presterat senaste tiden är det inte många som skulle ha gått iland med. Beröm uteblir inte. Det är många som är imponerade över din kapacitet. Belöning? - Ja, det lär du definitivt kunna vänta dig!

TVILLINGARNA
Det finns risk för att du överskattar din arbetskapacitet. Din kompetens är det inget fel på, men fysiskt orkar du inte lika mycket som du brukar. Om du lyssnar på kroppens signaler kommer du att märka att du ska sänka tempot en aning.

KRÄFTAN
Det ser ut att bli en spännande dag. Du får ett positivt besked som kommer att innebära ett ekonomiskt uppsving för dig på sikt. Den arbetsinsats som blir följden av det här tar du gärna. För nu får du äntligen någonting rejält att ta tag i.

LEJONET
Det finns irriterande människor i din omgivning som gör allt för att stjäla uppmärksamhet och beröm på din bekostnad. Låt inte dessa få ditt humör att dala och offra ingen energi på att intressera dig för dem. Trots allt ser dina vänner vad du går för och uppskattar dig.

JUNGFRUN
Se till att du rör dig ute bland mycket folk den här dagen. Diskussioner ligger nämligen i topp bland dina favoritsysslor. Dessutom har du ju någonting att säga om olika saker. Det vore synd om inte andra får chans att to del av dina synpunkter.

VÅGEN
Förtretligheter inom familjen stör dig. Egentligen är det bara bagateller. Men alltsammans har urartat och antagit proportioner som saknar rim och reson. Det här kan du inte ordna upp ensam. Det finns således ingenting som du behöver ha dåligt samvete för.

SKORPIONEN
Ta vara på de chanser som dyker upp och du har ditt på det torra för lång tid framåt. Det som kan förblinda dig en aning är en övergångsfas som kan bli lite besvärlig och som oroar dig en smula. Anlita sakkunniga då du tecknar avtal så ordnar det sig.

SKYTTEN
Det drar ihop sig till kraftmätning i en arbetsangelägenhet. Det är din tur nu att ta dig an en uppgift som de flesta har gått bet på. Det blir svårt. Men tar du all din yrkesskicklighet till hjälp kommer det att gå vägen. Alla kommer att jubla och gratulera dig.

STENBOCKEN
Det mesta du tar i för tillfället blir bra och du verkar inte kunna misslyckas med något. Ta en chans. Är du singel väntar några spännande överraskningar..

VATTUMANNEN
Idag är det inte bra för dig att hålla dig tillbaka. Stig istället fram och förklara din kärlek eller din övertygelse med hög och klar röst. Ikväll kommer inte ditt intresse att rikta sig mot vardagens praktiska angelägenheter utan handla om romantik.

FISKARNA
Du attraheras av någon i din närhet och nu känner du att signalerna stämmer mellan er. Men bestäm först hur långt du vill gå. Är du singel behöver du inte tveka.

135

En luffare kommer vandrande med sko på bara den ena foten. Han möter en äldre, vänlig dam som får se detta och hon utbrister:
-Stackars människa! Ni har ju tappat en sko!
-Tvärtom, frun lilla, tvärtom, jag har hittat en sko!

134

På en verkstad fanns en arbetare som var strängt religiös och känd för sin slagfärdighet. En dag ville en av ingenjörerna driva med honom:
-Tror Karlsson verkligen på allt som står i Bibeln?
-Javisst!
-På det där om Babels torn också?
-Ja, varför inte? Tokiga ingenjörer har det väl funnits i alla tider.

133

Vad heter potatis på tyska?
-Pommes Fritz.

132

Unga fru Viklund, som var mycket svår att göra till lags, kunde aldrig få sina hembiträden att stanna. Och nu var det dags igen, trots att frun behövde hjälp eftersom hon var med barn.
Hembiträdet stod i hallen med väskorna packade och sa till frun:
-Jag hoppas att fru Viklunds pojke blir söt.
-Varför tror Inger att det blir en pojke?
-Det blir det med all säkerhet. En flicka skulle aldrig stanna hos er i nio månader!

131

En fattig varitéartist sökte upp en impressario.
-Är ni intresserad av en dresserad hund?
-Vad kan han göra?
-Han spelar fiol - Bach, Beethoven...
-Äsch, ingen orkar lyssna på klassisk musik nu för tiden...

130

Kal möter Oskar på Järntorget. Oskar har en reva på kinden och Kal frågar:
-Har du varit sjuk?
-Nää, hur så?
-Du verkar ju ha repat dig!

129

Under en valkampanj för en del år sedan blev en talare plötsligt avbruten av en person som ropade:
-Inte ens om ni var ärkeängeln Gabriel skulle jag rösta på er och ert parti.
-Min käre vän, svarade talaren, om jag var ärkeängeln Gabriel skulle ni inte tillhöra min valkrets.

128

-Jag jobbade två år på en dörrfabrik.
-Varför slutade du?
-Den slog igen.

127

-Varför kallar du din man för "Skenet"?
-Jo, han verkar så ordentlig så ingen tror att han bedrar mig, men det gör han faktiskt.
-Vad har det med "Skenet" att göra?
-Det vet du väl att skenet bedrar!


Horoskop 8 Jan 10

VÄDUREN
I arbetssammanhang möter du en person som gör ett mycket starkt intryck på dig. Själv vill du inte kalla det förälskelse. Men det bör nog vara det närmaste du kan komma sanningen trots allt. Hur det hela kommer att utveckla sig får tiden utvisa.

OXEN
Det där arbetet som väntar på att bli gjort kan vänta ytterligare en dag utan att det innebär några problem. Du behöver koppla av, så spendera dagen med någonting du uppskattar istället. Varför inte passa på att umgås med en god vän kanske över en middag...

TVILLINGARNA
Ett samarbete med en kollega innebär ideliga komplikationer. Och tyvärr lär det inte bli bättre ävon om du anpassar dig mer än du gör. Personkemin stämmer dåligt. Och då hjälper föga ansträngningar, även om de är aldrig så uppriktigt menade.

KRÄFTAN
Allt du har att göra angriper du med en enorm glöd och energi. Använder du den här kraften förnuftigt får du mer uträttat idag än vad du har hunnit med under flera månaders tid. För som du vet har du ju högar liggande som bara väntar på att bli åtgärdade.

LEJONET
En spirande romans fyller dig med både glädje och bävan. Väljer du att ge efter för känslorna är det många andra som drabbas också. Och detta är du alltför medveten om. Det finns dock bara en person som du kan ta ansvar för. Och det är dig själv!

JUNGFRUN
Är någonting du har lärt dig genom livet, så är det att ingenting är beständigt. Detta gäller inte minst för ditt humör. Just nu svänger dina humörsstämningar på grund av månens påverkan. De som känner dig anpassar sig ganska lätt, men andra kan lätt bli förskräckta.

VÅGEN
Det här blir en händelserik dag. Du är dessutom energisk och möter olika saker med stor entusiasm. Det finns dock en risk att du agerar osystematiskt. För att få ut mesta möjliga av dina förehavanden ska du därför helst lägga upp en plan.

SKORPIONEN
När du stiger upp på morgonen idag känner du dig full av energi, men mot kvällen kommer du att känna dig ganska uttömd och som om du har fått nog. Det beror på att du har för mycket omkring dig nu för att hinna och orka med fullt ut med allting.

SKYTTEN
Idag är det inte din dag så du gör bäst att ligga lågt och invänta bättre tider. Stanna hemma ikväll och läs en god bok eller hyr en bra film som du kan titta på. Detta gör att dina tankar håller sig ifrån sådant som kan inverka negativt på din närmaste framtid.

STENBOCKEN
Det råder stor turbulens i ditt liv. Du är på kollisionskurs med de flesta. Dock mest med dig själv. Det vore bra om du kunde ligga lågt. Men det är förmodligen ett råd som du ogärna lyssnar till. Å andra sidan kan du ju lära av de erfarenheter du gör nu.

VATTUMANNEN
Se upp för irritation och frustration som kan dyka upp nästan när som helst och var som helst i din tillvaro just nu. Tillsvidare gör du bäst i att hålla dig ifrån alla slags överenskommelser, tills du bättre förstår av vad som är på gång.

FISKARNA
Det är dags att ta tag i de där sura problemen som du bara skjutit framför dig. Du klarar det också smärtfritt och ingen blir heller arg.
Horoskop 7 Jan 10

VÄDUREN
Ett kärleksäventyr piggar upp. Men lägg inte alltför stor betydelse i det. Det är förmodligen inte så allvarligt menat från någons sida även om det känns äkta och rätt nu. Inom kort kommer era vägar att skiljas och alltsammans bleknar till ett minne blott.

OXEN
Du längtar efter omväxling och skulle också vilja träffa dina vänner oftare än vad du har kunnat göra nu på ett tag. Men typiskt nog tycks alla vara upptagna av sitt. Det blir ingen annan råd än att du får klara dig på egen hand även om det känns trist.

TVILLINGARNA
Till skillnad från ditt normala jag, är du ovanligt lättretlig. Det kan dock vara ursäktligt med tanke på hur mycket du har haft omkring dig den senaste tiden. Bäst du ser upp så du inte frestas att säga saker som du innerst inne inte menar.

KRÄFTAN
Förändringens vindar blåser. Och inte dig emot, även om det sker lite väl snabbt ibland. I vissa avseenden är det därför nödvändigt att du bromsar. I annat fall riskerar du att få ta om vissa procedurer. Och det skulle du definitivt inte uppskatta.

LEJONET
En anhörig försöker övertala dig till att gå in i ett familjeprojekt. Själv är du tveksam. Och med all rätt! Gör ingenting av lojalitetsskäl! Det kommer inte att bli bra. Du måste försöka klargöra för den här personen att dina resurser lämpar sig bättre för annat.

JUNGFRUN
Låt dig inte övertalas till att ge dig in i projekt som är dig främmande. Att andra hyser tilltro till din kapacitet är nog så smickrande. Det finns dock ingen anledning till att du ska ta musten ur dig bara för att låta andras förväntningar styra dig.

VÅGEN
Oförutsedda utgifter väntar. Men uppfinningsrik som du är, bör det inte inte bli något problem att klara situationen. Det du behöver göra är att sätta dig ner och bestämma dig för vilket alternativ du ska välja för att få ihop de pengar du behöver.

SKORPIONEN
Saker i stil med "det här ska jag göra då jag får tid" har länge varit ett återkommande tema i din tankevärld. Oftast har dock annat kommit emellan. Men nu får du chans att förverkliga vissa av dina ambitioner som rör fritidsintressen. Sätt igång!

SKYTTEN
Någon som vill ge dig ett specialuppdrag tar kontakt med dig. Till en början är du kanske tveksam. Men efter en tids övervägande förstår du vilken chans detta är. Det är också troligt att det här kommer att förgrena sig i andra riktningar så småningom.

STENBOCKEN
Idag verkar du vilja undersöka varför inte du kan få det som du tycker att alla andra får och att det som är tillåtet för andra ska vara det för dig också. Du är till och med beredd att överskrida vissa gränser, eller hur? Men gör du rätt...

VATTUMANNEN
I en kärleksangelägenhet ser det ut att bli trassel. I få avseenden vet du hur du vill ha det. Och det gäller även partnerrelationer. Din partner har dock tröttnat och vill ha besked. Men det kan du inte ge. Det ser inte alls bra ut.

FISKARNA
Nu kan du plötsligt se en strimma av ljus och hopp tränga sig fram, sedan spelar det ingen roll hur mörkt allt har sett ut tidigare. Allt som du deltar i idag verkar överträffa dina vildaste förväntningar. Det finns ingen anledning att ifrågasätta någonting, inte ens det du inte förstår.
Ursäkta för den sena uppdateringen!

126

-Jag satt fast med bilen i två timmar i en blöt snödriva. Som tur var hade jag bilradion att lyssna på.
-Vad var det för musik?
-In the mood!

125

-Erik, jag tycker din hustru är en vanligt vacker kvinna.
-Ja, men då skulle du sett henne  för fem år sedan när hon var tio år yngre.

124

-Han verkar väldigt pigg för sin ålder.
-Om han är! Vi får skruva av hjulen på hans rullstol varenda kväll för att han inte ska ge sig ut och jaga fruntimmer!

123

-Menar du att du fick femtusen spänn för din gamla Volvo?
-Javisst.
-Hur då?
-Jo, genom lotteri. Femhundra lotter á tio kronor.
-Men upptäckte ingen att det var en gammal bil?
-Jo, bara han som vann den. Men han fick sin tia tillbaka...

Lättaste pajen

LÄTTASTE PAJEN


Det här behöver man:

 

175 g margarin

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 krm salt

½ tsk bakpulver

bär eller frukt

 

 

Så här gör man:

 

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Smält margarinet i en kastrull på svag värme

3. Blanda mjöl, socket, salt och bakpulver i en bunke

4. Häll i det smälta margarinet och blanda alltsammans med hjälp av en sked eller gaffel

5. Fördela degen med sked i pajformen. Se till att den går upp runt kanterna

6. Lägg på bär eller frukt

7. Grädda pajen ca 25 min. Servera den ljum, gärna med en skål löst vispad gräddet till.
Taget från en av mina pajformer. Receptet är tryckt på glaset.

Den här pajen har jag gjort många gånger och det tar inte mer än 10-20 min att blanda ihop allt och sätta in den i ugnen. Och den blir jättegod! Jag brukar lägga äpplen på pajen, men ska nog testa med något annat nästa gång.


Svar på kommentarNej, aldrig. Däremot är det lite dumt att man kan tro något sådant.
Det här pås-inlägget vet jag att många inte använder sig av. Man
skrynklar ihop påsarna och trycker in dom i lådan. Jag har skrivit
det här för att själva tanken ska dyka upp och att man ska börja
med det om man vill ha lite ordning och reda.Horoskop 6 Jan 10

Väduren
Du brinner av aktivitetslust och har mängder av projekt som du bara vill kasta dig över. Se dock till att du dämpar entusiasmen en aning. I din iver att hinna med så mycket som möjligt riskerar du nämligen att göra missar som skulle reta dig efteråt.

Oxen
Du är orolig för att en sak inte ska utveckla sig som du vill och önskar. Det är mycket viktigt att du erkänner andras företräden istället för att bara tänka på dig själv, sedan kommer allt att lösa sig på ett sätt som bara du kan få det att göra.

Tvillingarna
Du tycks utöva ett slags kraftmätning med omgivningen. Och som du vet, kan du vara väldigt egensinnig då du sätter den sidan till. Frågan är vad du försöker uppnå med den här attityden. Det kanske handlar om prestige, även om du inte vill erkänna det?

Kräftan
Du har god balans mellan känsla och förnuft. Det är därför gynnsamt att planera och även verkställa olika saker som du har på gång. Ditt förhållande till andra är också bra. Du bjuder på dig själv på ett sätt som du normalt inte brukar göra.

Lejonet
Det verkar bli en aktiv dag med en rad trevliga händelser i sikte. En angelägenhet leder också till att du kommer ut bland folk på ett sätt som är oplanerat, men som du kommer att uppskatta mycket. Detta ger dig tillfälle att skaffa dig både nya vänner och nya intressen.

Jungfrun
Förvänta dig ingen beundran eller ens tacksamhet för att du offrar dig och sliter så hårt som du gör, för då kommer du att bli grundligt besviken. Det är nu en gång så att den som utför grovgörat och är grunden till framgången ofta blir den som märks och uppmärksammas minst.

Vågen
Du far räkna med kritik i ett visst avseende. Men låt dig nu inte nedslås av det. Ta det som en möjlighet istället! Nu har du chans att upptäcka i vilken omfattning du låter andras omdömen styra dig. Det här blir en lärorik erfarenhet om du tar det på rätt sätt.

Skorpionen
Det är inte mycket du kan göra för att motstå att känna attraktion till de du har nära kontakt med. Du kommer att svepas med av begär och sexuell lockelse om du låter dig bli förtrollad och hypnotiserad av någon. Detta kommer dock att försvinna lika fort som det kom.

Skytten
Du har absolut inget att oroa dig för och därför är det bättre att du ser möjligheterna istället. En gammal vän ger dig några kraftiga kärleksstötar. Upp med humöret.

Stenbocken
Idag är det särskilt viktigt att du inte håller någonting tillbaka eller drar dig för någonting. Gör ditt bästa för att få så mycket gjort som möjligt helst på förmiddagen. Du kanske måste vara snabb, men försäkra dig om att du dessutom gör vad du ska utan att slarva.

Vattumannen
Det händer en hel del på hemmaplan. Du kanske är i full färd med att möblera om eller göra andra förändringar. I vilket fall som helst blir det till det positiva. Och eftersom du har gott om energi nu, är det tur att du har någonting för händerna.

Fiskarna
En ny romans är under uppsegling. Dina tidigare erfarenheter gör dig dock betänksam. Men du kan inte gärna lägga andras fel och brister på något som du inte vet så mycket om. Det minsta du kan göra är att ge både dig och den här personen en chans.Vik en påse

Tar mindre plats i lådan!1. Släta ut påsen.2. Vik påsen på mitten.3. Vik den ytterligare en gång på mitten.4. Vik ena hörnet diagonalt (från botten).5. Fortsätt vika på samma sätt.6. Upprepa detta tills du närmar dig handtagen.7. Vik ännu en gång.
 


8. Så här ska det se ut precis innan du avslutar.9. Den sista biten stoppar du in i viket.
 


10. Nu är den färdig! Fiffigt va?
Hemmagjord ansiktsmask

Innan applicering av ansiktsmask så ska huden vara noggrant rengjord.

(Har ej testat dessa än, men det skall göras inom kort!)

Lugnande:
  •  1 msk honung
  • 1 msk naturell yogurt
Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera sedan på ansiktet. Låt verka i ca 20 minuter. Funkar superbra på irriterad eller bränd hy.


Återfuktande:

  • 1 Avocado
Mosa en mogen avocado och applicera den sedan på ansiktet. Avocadon innehåller gott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Utmärkt också för torra armbågar.

Mot acne och finnar:


  • 1 klyfta citron
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl vatten.
Blanda ihop ingredienderna och badda sedan noga huden med detta. Fokusera på de delar där du ofta får finnar eller kvisslor.  Den här ansiktsmasken innehåller rikt med c-vitamin vilket gör att du  både ser piggare och fräshare ut. Dessutom arbetar den in i porerna och avlägsnar överflöd av fett som ofta leder till acne. Tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten.

Djuprengörande asiktsmask:

  • 1 avokado, 
  • ½ msk vetekli
  • 1 tsk flingsalt 
Blanda ihop och applicera på rengjord hy. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan noga. Detta har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter nu fräsch hy ta plats!

Taget från skönhetsblogg på aftonbladet.


Svar på kommentarHej! Jag har nämligen inte gjort den själv (Vet ej hur man gör). Ska nog ta
reda på hur man gör en ansiktsmask och skriva ner det här i bloggen.
Jag har köpt den på H&M för ca 20 kronor. Det finns billigare på matbutiker, ex Coop Forum.

På H&M kan man välja mellan flera olika ansiktsmasker. Har provat på utav dom;
Granatäpple och jordgubb. Granatäpplet stelnar till en mask som man sedan drar av
och jordgubb är som en kräm man sedan tvättar av (stelnar inte).
Självklart tvättar man ansiktet med ljummet vatten efter alla ansiktsmasker!


Horoskop 5 Jan 10

Väduren
Det är ovanligt lugnt omkring dig. Skönt! Du får tid till ditt förfogande som du inte har räknat med. Och det tar du naturligtvis tacksamt emot. Nu kan du stanna upp och känna efter hur du vill utforma din närmaste framtid.

Oxen
Du har idel trevliga händelser att se fram emot. I en arbetssituation får du briljera med din yrkesskicklighet. Det du gör väcker beundran och respekt. Du kommer också att bli efterfrågad på ett annat sätt än du varit tidigare i och med detta.

Tvillingarna
Du har bra förhandlingsläge nu om du t ex ska göra överenskommelser eller liknande. Speciellt i gruppsammanhang. Du har en realistisk syn på vad som är möjligt och kan därför komma med förslag som är verklighetsförankrade och genomförbara.

Kräftan
Du möter en person som gör ett mycket starkt intryck på dig. Normalt skulle du anse att du blivit kär. Men den här personen är så annorlunda mot dem du brukar attraheras av, så nu vet du varken ut eller in. Du är förälskad! Den saken är helt klar.

Lejonet
Det här blir en trevlig dag och med ditt glada humör har du lätt för att få kontakt med andra. Din arbetssituation är inte särskilt betungande. Och får du välja, så sysslar du helst med pappersarbeten. Ekonomin kunde vara bättre. Mer pengar är dock på väg.

Jungfrun
Nu gäller det att du försöker lösa problemet på jobbet. Samla alla och prata öppet om hur ni helst vill ha det. Var inte feg utan säg som det är.

Vågen
Du kanske inte visar mycket av hur du känner dig inombords fast du känner dig upprymd av hoppet om att dina drömmar och planer inför framtiden kommer att utvecklas och gå i lås. Det är en exemplarisk dag för att umgås och njuta av dina vänners sällskap.

Skorpionen
Det är någonting som du absolut vill ha på ditt eget vis och du är beredd att göra mycket för att få det. Du kommer inte att lyckas genom att vara tjurig och visa humör. Om du fortsätter att uppföra dig barnsligt, kan du förvänta dig en ganska frusterande dag.

Skytten
Lägger du energin på rätt saker, förvaltar du ditt pund på bästa sätt. Du riskerar nämligen att splittra dig på för många saker samtidigt. Och gör du det, rinner det mesta ut i sanden av det du tänkt göra. Försök samla ihop dig och koncentrera dig på en sak i taget.

Stenbocken
Just nu kommer det att vara lätt för dig att blunda för svårigheter i livet genom att alltid försöka se den ljusa sidan av saker och ting och det kommer samtidigt att vara svårt för dig att komma ner på jorden igen. Njut av detta medan du kan.

Vattumannen
Du kommer inte att bli ihågkommen om du inte gör dig själv gällande och efterlämnar något slags spår. Därför bör du vara positiv till att dela med dig av din kunskap och ditt vetande, till de som kan ha behållning av det. Genom detta kan du styra andra mot en bättre inriktning.

Fiskarna
Du ska helst vara ytterst försiktig med vad du säger. Du uttrycker dig för närvarande oklart, vilket gör att du riskerar att försätta dig i situationer som du kan få svårt att ta dig ur. Och speciellt om det gäller viktiga saker ska du definitivt be att få återkomma.122

Två tågresenärer börjar samtala:
-Jag har åkt med detta tåget i över 15 år, säger den ene.
-Herregud! Var klev ni på?

121

Fru Andersson till vandringsmannen Hjulbenta Julius:
-Var så god och knalla er iväg! Hur vågar ni vara så oförskämd att stå här och hänga längre! Min man är polis och om han vore hemma, så tog han er tvärt, det är säkert det!
Hjulbenta Julius:
-Då tror ja, lilla gumman! När han vågar ta henne, då vågar han nog ta vem som helst.

120

Trots varningsskyltar fortsatte folk att gå på en nycementrad gång i fabriken tills en ny skylt dök upp;
VÅT BETÅNG SE UPP!
-Dom går aldrig förbi den, sa förmannen som hade satt upp skylten. Dom stannar stup i ett och talar om för mig att jag inte kan stava.

119

Herr Pettersson beklagar sig för herr Andersson över att hans hustru ständigt begär pengar:
-Det är aldrig annat än pengar och pengar.
-Men vad använder hon alla pengarna till?
-Ja, det vete gudarna, jag ger henne aldrig några.

118

Johan hade en sträng gumma som inte drog sig för några handgripligheter. När så skedde så brukade Johan ta skydd under bordet. En dag då Johan intagit skyddsläge kom grannen Olle in. Förvånad sa han:
-Varför sitter du under bordet, Johan?
-Det skall jag säga dig, Olle, sa Johan, att är man herre i sitt eget hus så sitter man var man vill.

117

Kalle hade hoppats att Lisa skulle vara bra på matlagning. Det var hon nu inte, men Kalle tar ju aldrig till hårda ord, så han nöjde sig med att spika upp frukostäggen på väggen!

116

Inge ångrar bittert att han skaffat biltelefon. Han anser att det är irriterande att behöva rusa till garaget varje gång det ringer.


115

Vid middagsbordet berättade frun:
-Det hände något underbart imorse. En man ringde på dörren och när jag öppnade sa han: "Jag inkasserar räkningar."
Så då gav jag honom bunten som låg på ditt skrivbord.

114

-Vet du vem som uppfann kugghjulet?
-Nej.
-Det var en schweizare.
-Jaså.
-Vet du vem som uppfann joddlingen då?
-Nej.
-Det gjorde samma schweizare när han fastnade med fingret i kugghjulet!

113

Annons i lokaltidningen en vintermorgon:
"Till dig som stal min Opel i 30 graders kyla. Du kan behålla bilen, men vill du berätta hur du fick igång den?"

112

Mästerdetektiven Sherlock Holmes kom till himlen. Omedelbart efter ankomsten gick han fram till Adam och Eva och presenterade sig.
-Hur kunde ni känna igen oss så snabbt, undrade de.
-Elementärt, svarade Holmes. Ni två är dom ända här som inte har några navlar.

111

-Mygg är som ungar. När dom är tysta vet man att dom har någonting för sig!

110

-Jag var på cirkus igår och såg ett par fantastiska siamesiska tvillingar.
-Jaså, vad gjorde dom då?
Den ene käkade körsbär och den andre spottade ut kärnorna.

109

Jodå, sa skåningen. Visst har jag rest i Norrland. Men det var inte så grant som i Skåne, så jag vände i Finspång!

108

-Menar du att du som är arton år har gift dig med en så gammal gubbe, Eva?
-Men snälla du, Inga, sjutti år är väl inte så hög ålder på en miljonär?

107

-Finns det något värre än att hitta en mask i ett äpple man just bitit i?
-Ja, att hitta en halv mask!

106

De satt på jobbet på frukostrasten med termos och ostfralla. Johansson var aningen deppig.
-Gräl hemma igen?, frågade Persson.
-Javisst, och varenda gång blir min fru historisk!
-Hysterisk menar du väl?
-Nej, historisk. Varje gång vi ryker ihop drar hon upp mitt förflutna.

105

Holbergs-Johan deklarerar sin ståndpunkt i äktenskapsfrågan:
-Nej, jag gefter mej aldrig, om de så funne på ett läppstift som smake snus!

104

-Varför har du rakat av din mustasch?
-Jo, den hade samma fel som en del personer - den la sig i allting.

103

-Här berättar jag den ena hårresande historien efter den andra men det bekommer inte Sverre ett dugg.
-Han kanske är härdad.
-Nja, jag tror mer på att det beror på att han är flintskallig.


102

-Viktväktarna har börjat med brottning.
-Jaså?
-Ja, i bantarvikt.

101

-Tänk, sa Dagmar, innan jag fick glasögon rörde jag mig obehindrat i trafiken men nu är det värre, det kommer bilar från alla håll.

Svar på kommentarNej, det var det inte. Men jag svarar gärna på komplimanger också!

Svar på kommentarTack så mycket! Har dessutom gjort den själv.


Horoskop 4 Jan 10

Väduren
Försäkra dig om att du blir förstådd och att andra faktiskt har uppfattat vad du vill ha sagt. Om du låter dig styras av hur du tycker att saker borde vara istället för hur det är, kan det sluta med att du skapar dig onödiga problem, som kan bli svåra att reda ut.Oxen
Just nu passerar du framgångsrikt och elegant alla konkurrenter. Det du presterar gör dig oumbärlig på många sätt. Därmed får du också ett annat förhandlingsläge vad gäller ersättning för det du gör. Det här är en dag då du är gynnad i de flesta avseenden.Tvillingarna
I en situation tillsammans med goda vänner finns det risk för att du dras in i en diskussion som urartar helt. Dina skämt går inte hem! Men om du pressas, är det bäst att du tar bladet från mun och talar om hur saker och ting ligger till.Kräftan
Du behöver inte vara rädd för att visa dina känslor lite mer. Ibland gäller det att chansa och nu behöver du inte alls skämmas för vad du tycker.Lejonet
Ibland kan det vara bäst att kompromissa och använda sig av en gyllene medelväg, för att lyckas utmärka sig och överträffa andra. Detta är speciellt viktigt om det är så att du känner att dina argument inte är särskilt hållbara i en jämförelse.Jungfrun
Du har fått en del nya vänner som verkar trevliga. Och vem vet - det kanske är riktiga juveler som du har hittat. Men lite försiktighet så här inledningsvis kanske ändå är på sin plats. Det har ju hänt förr att det gått ulvar i fårakläder.Vågen
Hälsomässigt är du inte riktigt i form. Det skadar inte om du sköter om dig lite extra. En glad händelse inom familjen ger dig möjlighet att knyta nya kontakter. Men ekonomin är ansträngd. Impulsköp avråds!Skorpionen
Du borde veta att om du inte ber om något så lär du inte heller få det. Det finns stora chanser att du kommer att kunna dra fördel av dina unika talanger och du skulle vara dum om du inte tog chansen och gjorde det. Det ser faktiskt ut som om du har en riktigt lysande idé.Skytten
Tänk efter! När du väl kommit på vad det är du håller på och kämpar med, kommer det att bli lättare att förstå varför du bör sluta med det. Om du envist fortsätter att driva på, kommer resultatet att få en motsatt effekt till vad du önskat dig. Sök efter harmoni istället!Stenbocken
Du har kämpat på rätt bra ett tag och du kan slutligen se en liten ljusning skymta. Om du hade fått det precis som du önskat skulle saker ha utvecklat sig på ett annat sätt, men de håller i alla fall på att lösa sig, vilket inte är så dumt, eller hur?Vattumannen
Du har av allt att döma penningbekymmer. Men det beror mera på att du har tänkt fel, än att de skulle vara verkliga. Du har antagligen skapat dig behov som din ekonomi inte tillåter. Anpassa behoven till tillgången på pengar så kan du få riktigt bra ekonomi.Fiskarna
Var inte missunsam utan generös tillräckligt för att gratulera den lyckliga person som har turen med sig. Det kan vara en glädje i sig att se på när någon annan öppnar sina paket. Endera dagen kommer stjärnorna att tindra också för dig.Fiskarna

Hälsotips
Fisken har besvär ett känsligt nervsystem som ofta visar sig i magtrakten så du bör vara mycket noga med vad du äter. Undvik alkohol och kaffe. Fiskens känsliga konstitution innebär att din hälsa påverkas direkt av dina känslor. När du är helt slut känslomässigt är du mottaglig för en mängd olika småkrämpor som ofta är psykosomatiska. Det är viktigt att lyssna på ditt undermedvetna eftersom du kan få värdefulla insikter om vilka situationer du ska undvika.

Vad gäller mer allvarliga sjukdomar har du en tendens att ge efter för dem och låta dem skölja över dig tills de så småningom går över. För en Fisk är det den snabbaste vägen till att bli frisk. Familj och vänner stöder dig, och din kampanda stärks av kärlek. När de lider av allvarlig stress kan somliga Fiskar ta till droger och alkohol. Din benägenhet för beroende och missbruk gör att du bör vara mycket måttlig i allt nöjesliv.

Fötterna är den kroppsdel som förknippas med Fiskarna, och du kan lida av liktornar, vårtor, inflammerade knölar och svullnader. Du bör inte tränga in dina tår i smala och/eller högklackade skor. Det är av största vikt att du bär rymliga och bekväma skor som ger bra stöd för foten. Fotriktiga skor är ett måste för ditt välbefinnande. På vintern kan mjuk massage med en stimulerande olja öka cirkulationen och hjälpa till att hålla dina fötter i god kondition.Vattumannen

Hälsotipsen
Din hektiska livsstil kan göra att du inte hinner träna så mycket som behövs för att försäkra dig om en god hälsa. Vattumän har ett intensivt intellekt och behöver massor av stimulans, men du är inte alltid i kontakt med dina fysiska behov. Du bör sköta din hälsa lite bättre. Du slarvar nämligen ofta med både sömn och annat.

Dålig blodcirkulation är ett av Vattumannens ständiga bekymmer. Du bör akta sig för nikotin och ta långa promenader. Brist på daglig rörelse har en hämmande inverkan på cirkulation och energiflöde och du lider ofta av kalla händer och fötter. På vintern kan domningar i händer och fötter utvecklas till svullnad om du inte ser upp. I extrema fall kan du ha svårt att anpassa dig till både varmt och kallt väder. Ett regelbundet och förnuftigt träningsprogram hjälper dig att upprätthålla din inre balans.

Den kroppsdel som förknippas med Vattumannens tecken är vristerna, som du lätt kan vricka eller stuka. Du rör dig väldigt impulsivt och ser dig inte för - och så är olyckan framme. Du bör vara extra försiktig när du sportar och se till att du använder lämpliga skor. Du har lätt för att återhämta dig och tar de flesta småkrämpor med fattning. I de sällsynta fall som en allvarlig sjukdom lyckas tränga igenom ditt försvar kan det hända att du motsätter dig konventionell medicinsk behandling och hellre sätter din tillit till alternativa behandlingar. De visar sig oftast vara synnerligen effektiva och tycks passa din särskilda konstitution. Vattumannen kan också råka ut för plötsliga och oförklarliga sjukdomar som sedan går över lika snabbt igen.
Stenbocken

Hälsotips
Stenbocken tycker om att arbeta hårt, och det kan leda till stressrelaterade problem. Du trivs med att arbeta under viss press, men du vet inte alltid när du ska sluta. När du är utsliten försvagas ditt immunförsvar, vilket gör att du får svårt att bekämpa även små krämpor, och upplagrade spänningar kan göra att du har svårt att sova gott på natten. Eftersom de flesta Stenbockar har en mycket stark fysik brukar det räcka med litet måttfullhet, för att de ska hålla sig friska och sunda.

De kroppsdelar som förknippas med ditt tecken är knäna, tänderna och benstommmen. Det finns ingen som har så lätt för att bryta benen som just du. Med åren kan du bli stel i lederna, och det förvärras av fukt och av din stillasittande livsföring. Du kan också lätt få hål i tänderna och kan bli tvungen att göra täta tandläkarbesök. Du bör sköta dina tänder mycket noggrant. Det behöver väl inte sägas att du bör undvika allt småätande.

Stenbocken kan bli mycket melankolisk, och en depressiv stämning kan lägra sig över ditt liv tills varje dag känns grå och trist. Det kan leda till en kronisk trötthet, och det är viktigt för dig att lägga märke till när du börjar bli nedstämd så att du kan komma på rätt köl igen.

Stenbockar är mycket sega och uthålliga och möter allvarliga sjukdomar med stoiskt lugn. Oftast gör deras uthållighet att de går segrande ur striden.Skytten

Hälsotips
Skyttar har en aktiv och rörlig livsstil som håller dem friska och sunda. Du tycker om att röra på dig och använda kroppen, och det förhindrar för det mesta att du drabbas av småkrämpor. Vid de sällsynta tillfällen då du verkligen blir sjuk koncentrerar du dig intesivt på att bli frisk eftersom du tycker det är urtråkigt att leka patient. En sådan inställning innebär oftast ett snabbt tillfrisknande, och du är ofta glad och optimistisk även när du har riktigt ont.

De kroppsdelar som förknippas med Skyttens tecken är levern, höfterna och låren. En svaghet för vin och kaloririk mat gör att du lätt kan lägga på hullet, särskilt när du är i medelåldern. För att göra dig av med eventuella bilringar måste du kombinera enerisk träning med en förnuftig kost. Du vill gärna unna dig livets goda - något som kan bli ansträngande för levern, så försök undvika så mycket som möjligt av giftig mat och dryck. Ät mycket B-vitamin!

Du som är född i detta tecken har en väldig energi och ett enormt behov av att röra dig, men måste tyvärr ta det lite försiktigt. När du kommer upp i åren kan du känna av reumatism i höfterna. Lätt träning ger ett visst skydd, och det är bra om du undviker att vistas för länge i fuktigt klimat. Skytten kan bli litet klumpig, vilket ofta resulterar i bulor och skrubbsår. Erfarenheten kommer utan tvekan att lära dig att vara litet mer försiktig. Din förkärlek för vilda och farofyllda fritidsaktiviteter gör att du utsätter dig för allvarliga risker. Visserligen har du tur, men det vore klokt av dig att inte utmana ödet. Långa skogspromenader med hunden är din bästa motionsform.

Skorpionen

Hälsotips
Skorpionen är fantastiskt uthållig och har en oerhörd förmåga att återhämta sig, vilket innebär att din allmänna hälsa vanligtvis är god. Men du brukar ta den för given och kan driva dig själv till yttersta gränsen genom alltför mycket arbete och festande. Din livsenergi är stark, men du behöver vara rädd om den. Men låt gärna kroppen och musklerna slappna av mellan varven.
Massage är ett måste för dig som har Solen i Skorpionens tecken.

Själslivet är Skorpionens ömmaste punkt. En del av de sjukdomar du upplever har psykosomatiska orsaker och hänger samman med situationer i ditt liv där det finns en blockering. Om så är fallet bör du försöka förstå vad det är som pågår och sedan handla därefter. Skorpioner lider ofta av nervösa spänningar som kan påverka musklerna i axlar, rygg och nacke. De mår bra av massage och fullständig avslappning.

De kroppsdelar som förknippas med Skorpionens tecken är fortplantningsorganen, urinblåsan och tjocktarmen. det är viktigt för dig att regelbundet rensa bort gifter ur kroppen - korta, renande kostkurer är mycket välgörande och hjälper dig att nå optimal hälsa.

Vågen

Hälsotips
Vågar håller sig friska förutsatt att de ser till att kroppen är i balans. Men du kan ha svårt att motstå alla slags utsvävningar. Fet och kaloririk mat och alltför många sena nätter betyder att du lätt blir nedgången, och om du inte vidtar några åtgärder kan det resultera i sjukdom. Var snäll mot din kropp så kommer de flesta småkrämpor att gå över av sig själva.

Levern och njurarna förknippas med Vågens tecken. Din känsliga kropp kan ganska lätt bli överbelastad. När det händer kan dessa livsviktiga organ inte alltid fungera normalt, och det kan ansamlas gifter i kroppen som leder till huvudvärk och kronisk trötthet. De flesta av dessa symtom lindras om du vilar och äter lätt mat som inte belastar matsmältningssystemet. Drick mycket vatten! Se till att sköta om dig ordentligt vid minsta virus eller infektionssjukdom, eftersom det alltid frestar på njurarna. När krafterna återvänder mår du bra av måttliga mängder fysisk rörelse.

Eftersom vissa Vågar har en långsam matsmältning är det mycket med återhållsamma kostvanor. Om du blir sjuk kan en vacker miljö hjälpa dig att må bättre, och massor av uppmärksamhet från dina vänner hjälper dig garanterat att tillfriskna - att leva isolerat kan göra dig mer mottaglig för sjukdomar. Mycket frisk luft och vila är ett måste för dig och gymnastisera lagom, gärna i grupp!

En annan öm punkt är håret. Det är mycket vackert men också känsligt för om du inte mår bra.
Jungfrun

Hälsotips
Jungfrun intresserar sig ofta aktivt för sin kropp, och du är förnuftig nog att hålla dig i toppkondition, Din ibland ömtåliga fysik mår bra av ett sådant förutseende, och förutsatt att du har en balanserad inställning och inte blir alltför besatt av din träning bör du åtnjuta en god hälsa under många år.

Oro kan göra dig till något av en hypokondriker, och du förstorar små symtom bortom alla rimliga proportioner. Jungfruns nervsystem är mycket känsligt, och du har svårt för att hålla dig lugn. När du blir sjuk på riktigt gör du allt som står i din makt för att kämpa emot och ger inte upp förrän du är helt frisk. De kroppsdelar som främst förknippas med Jungfruns tecken är huden och matsmältningssystemet. När du är spänd och orolig kan du råka ut för en irriterad mage och eksemliknande besvär. Även om det hjälper att äta rätt slags mat är det mycket mer effektivt om du håller dig lugn och avspänd.

Övriga svaga punkter är armar och leder. Solvärme är det enda som hjälper i ditt fall. Men luften bör inte vara fuktig, du har nämligen ofta besvär med bronkerna. En resa runt på den franska landsbygden skulle göra dig gott. Och du som är Jungfru, sätt på dig hörselskydden när decibeltalen stiger. Du är nämligen mycket känslig för ljud.Lejonet

Hälsotips
Din vitalitet verkar ibland vara utan gräns, men akta dig! En hängmatta att vila i är ett måste för dig som är Lejon. Du har visserligen en stark fysik som ger dig ett bra skydd mot smärre infektioner och krämpor. Men Lejon tar ofta sin hälsa för given, och du måste vara noga med att inte driva dig själv för hårt och arbeta och festa så mycket att du blir utsliten. Om du mot förmodan skulle bli sjuk blir du förvånad och nästan förolämpad. Du gillar den uppmärksamhet du får som patient, men du vill också att andra ska veta hur stark du är och gör allt du kan för att bli frisk och komma ur sängen - ibland alldeles för snabbt.

Hjärtat och blodcirkulationen förknippas med Lejonets tecken, och när du blir arg eller stressad kan du få högt blodtryck. Alltför mycket fet och kaloririk mat förvärrar detta problem, och måttlighet vad gäller mat är tillrådligt. Särskilt Lejonmän drar ofta på sig hjärtsjukdomar om de envisas med alltför utsvävande livsstil. Det är alltså klokt att träna regelbundet, för det hjälper dem att hålla sig friska på äldre dagar.

Den andra kroppsdelen som Lejonet styr är ryggen, och du bör försöka gå så upprätt som möjligt. Du är stolt och ädel och har svårt att visa din sårbarhet. Av den orsaken kan du lagra mycket spänningar i ryggmusklerna.

Andra smärtpunkter hos Lejonet är blodet och synen. Ögonen bör du skydda från starkt solljus och glöm inte att kolla dina blodvärden!

Kräftan

Hälsotips
Kräftor är mycket känslosamma, och immunförsvaret påverkas starkt av dina känslor. När du är nöjd och glad är din hälsa utomordentligt god. Men en släng av depression och nedstämdhet kan göra dig mottaglig för alla baciller i din omgivning.

I grund och botten har du en stark och robust fysik och kan med lätthet återhämta dig även från allvarliga sjukdomar. Kräftor lider i allmänhet i tysthet och klagar sällan trots att de kanske har mycket ont. Omsorg och tillgivenhet har en positiv inverkan på dig eftersom din kropp och ditt sinne är så nära förbundna med varandra - att du känner dig älskad är viktigt för att du snabbt ska bli frisk.

Se till att klä dig varmt, speciellt under den kalla årstiden. Brösten, som kvinna och underlivet är dina känsligaste punkter. Men den kroppsdel som framför allt förknippas med Kräftan är magen och risk för magsår föreligger. När du är upprörd kan matsmältningen påverkas negativt, och det kan vara klokt att vänta tills du är lugn innan du sätter dig ner och äter.

Kräftan behöver dock äta på ganska regelbundna tider eftersom du lätt blir på dåligt humör när du är hungrig, vilket kan göra det svårt för dig att behålla ditt inre lugn.

För de flesta Kräftor betyder glädje och lycka mer än något annat för att de ska hålla sig friska långt upp i åren.Tvillingarna

Hälsotips
Tvillingar är mycket vitala och har massor av energi. Din ämnesomsättning är snabb och du förbränner många kalorier under loppet av en dag. Förutsatt att du är uppmärksam på kroppens behov har du en medelgod hälsa.

Tvillingar har ett känsligt nervsystem, och ibland är ditt liv så hektiskt att du riskerar att bli mycket spänd och stressad. Det är viktigt att du kommer ihåg att slå av på takten och ta dig tid att koppla av och att du lägger dig vinn om att äta på regelbunda tider. Du behöver antagligen mer sömn än andra eftersom dina känsliga nerver måste få tid att återhämta sig ordentligt.

Du i Tvillingarnas tecken, röker du? I så fall finns det bara en sak att göra. Fimpa omgående! Du har nämligen mycket känsliga lungor och stort behov av frisk luft. En enkel förkylning kan resultera i ett otäck, ihållande hosta. Håll dig varm när det är kyligt väder, och börja gärna ta vitaminer när vintern närmar sig. De andra kroppsdelarna som styrs av Tvillingarna är axlarna, armarna och händerna, så ta det försiktigt med alla häftiga, ryckiga och stötiga rörelser! De kan lätt råka ut för skador, och du kan ådra dig stukningar eller brutna ben under någon period av ditt liv. När du blir sjuk så är du en mycket motvillig patient och du gör ditt bästa för att bagatellisera ditt tillstånd. Tvillingar återhämtar sig relativt snabbt, och det krävs en allvarlig sjukdom för att dämpa din rastlöshet.Oxen

Hälsotips
Du älskar god mat och goda viner, gärna i stora mängder. Du frossar gärna och det kan i längden ge störningar på ämnesomsättningen och njurarna. Din matsmältning kan vara långsam och din bekväma livsstil gör att du har svårt att förbränna alla dessa kalorier. De flesta Oxar har en mycket stark kropp som klarar några extra kilon. När du någon gång blir sjuk kan du kämpa med oerhörd kraft och ofta bli frisk av ren viljestyrka.

De kroppsdelar som förknippas med Oxens tecken är halsen och nacken, och det är här hälsoproblem kan uppstå. Det kan vara allt från halsont till inflammation i struphuvudet.

Du kan också lätt bli stel i nacken, vilket oftast är ett resultat av spänningar som har ansamlats under en längre tid. Du vill helst hålla dig lugn, och därför kan du ibland tränga bort känslor av ilska och stress. Oxar vinner mycket på att lätta på trycket genom någon slags fysisk aktivitet - ett säkert sätt att bekämpa de negativa effekterna av en alltför stillasittande livsstil.

Drick mycket vatten och välj en motionsform som förbränner många kalorier! Att springa maraton bör passa din förmåga till uthållighet. Korsryggen är en annan känslig punkt, så ta försiktiga spadtag när du gräver i din älskade jord.Väduren

Hälsotips
Den genomsnittlige Väduren är utrustad med en mycket stark fysik, vilket innebär att du med lätthet kan skaka av dig de flesta småkrämpor. Ditt höga arbetstemo får dig ofta att överanstränga dig fysiskt, och det är då problem kan uppstå. Väduren styr med huvudet, och många lider av huvudvärk och migrän, i synnerhet i samband med stress. Dessutom kan din aggressivitet stiga dig åt huvudet och migränanfallet är ett faktum. Varna vännerna när du är på krigsstigen så att de inte retar upp sig i onödan. Eller sök lugn och ro på en snöklädd alptopp!

Din eldiga natur gör dig också benägen att få feber, som då oftast blir hög och kortvarig. Om du blir sjuk brukar du skynda dig att komma på benen igen, och ibland tar det längre tid för dig att bli frisk eftersom du börjar arbeta innan du är redo för det.

Din aktiva livsstil gör dig sårbar för olyckor, i synnerhet när du är trött och sliten. Att leva i hög takt kan betyda att du hoppar över huvudmåltiderna och äter skräpmat i stället, vilket ger dig problem med matsmältningen. Se till att du håller en sund och balanserad kost med mycket färska grönsaker - du behöver bästa möjliga bränsle till din kropp. När du är ung kanske du tar din robusta hälsa för given, men allt eftersom åren går blir det tydligt att du inte är outröttlig. Litet framsynthet kan vara bra för Vädurar.Veckans mening (1)Alla vill leva längre, men ingen vill bli gammal.
100

-Vad gör dina pojkar nu för tiden?
-Arne är konstnär och Emil är författare.
-Vad sysslar du själv med?
-Jag försörjer dom.

99

Svensson i Mjällom får brev och öppnar det i brevbärarens åsyn. Denne blir ytterst förvånad när Svensson drar ut ett blankt papper.
-Men de står ju ingenting i papperet, utbrister han.
-Åh , förklarar Svensson. Brevet är från min bror i Dalarna och vi har inte talat med varandra på flera år!

98

-Min man har med tiden blivit så närsynt att han blivit tvungen att räkna elefanter när han ligger sömnlös.

97

-Nu är det nog bäst vi drar oss uppåt skogarna, sade gammelälgen till sin ko. Det börjar lukta kaffekask i buskarna.


96

Tåget hade spårat ur vid en station långt norr ut. Samtidigt skulle stinsen till att bli pappa. Han avsände därför följande telegram till höga vederbörande i Boden:
"Sänd brådskande barnmorska samt kranvagn och pallningsvirke."

95

Det var en intensiv dans ni höll på med i trädgården igår kväll.
-Det var ingen dans. Det var min svåger som hade vält bikupan.

94

Det enda som Gertrud drömde om här i livet var att komma till Amerika och göra karriär. Biljetten var för dyr, så drömmen verkade hopplös. Men så en dag träffade hon en sjöman som lovade att gömma henne i sin hytt och på det viset skulle han hjälpa henne över till Amerika. Gertrud tillbringade dagar, veckor, månader i hytten och sjömannen höll henne sällskap. Men så en dag brast hennes tålamod. Hon rusade ut ur hytten och uppsökte kaptenen.
-Snälla kaptenen, sa hon, jag är fripassagerare, men nu har jag blivit så trött på det här. Hur länge dröjer det innan vi kommer till New York?
-New York? undrade kaptenen. Den här båten går mellan Sundsvall och Vasa i Finland.

93

-Idag har jag sparat in 12 kronor, älskling. Jag sprang efter bussen till jobbet.
-Jaså, men det var väl dumt. Hade du sprungit efter en taxi hade du sparat in minst sjuttio kronor.

92

Herr Olsson hade åkt på kongress till Gambia. När han kom fram telegraferade han till sin hustru.
Tyvärr blev telegrammet levererat till en annan fru Olsson vars make just avlidit. Man kan föreställa sig hennes känslor när hon slet upp telegrammet och läste:
"Anlände i morse stop hettan är fruktansvärt stop."

92

Herr Olsson hade åkt på kongress till Gambia. När han kom fram telegraferade han till sin hustru.
Tyvärr blev telegrammet levererat till en annan fru Olsson vars make just avlidit. Man kan föreställa sig hennes känslor när hon slet upp telegrammet och läste:
"Anlände i morse stop hettan är fruktansvärt stop."

91

Det var nykterhetsmöte i skolhuset och talaren bredde på ordentligt:
-Vem är rikast här i byn? Jo, det är krogägaren. Vem är ute med dom dyraste fruntimmer? Jo, det är krogägaren. Vem kör dom flottaste bilarna? Jo, krogägaren. Och vem är det som betalar för allt detta? Jo, det är ni här i salen, ni som slänger ut surt förvärvade slantar på dryckenskap.
Dagen därpå mötte Emil i bokaffären föreläsaren på gatan. Han kunde inte annat än ta i hand och tacka för kvällen innan.
-Tack för att ni öppnade mina ögon. Det ni sa gjorde ett väldigt intryck på mej.
-Jag är glad på era vägnar. svarade föreläsaren, för jag antar att ni beslutat er för att aldrig mer dricka en droppe?
-Nja, inte precis, sa Emil men jag fattade ju att det enda raka är att bygga om min bokhandel till krog.

90

-Är hon verkligen så ful som alla säger?
-Ja! När hon ska sminka sig backar läppstiftet tillbaka in i hylsan!

89

Vintermorgon. Föraren till en äldre bil stoppas av polisen. Bilen saknar säkerhetsbälte, men föraren har en förklaring:
-I den här bilen behövs inget säkerhetsbälte. Man spottar på sätet och fryser fast.

88

När Anton i Tornedalen drog ut på veckolånga turer i skogen gav han sin 6-åringe son noggranna instruktioner.
-Om länsman är i trakten så täck över mäsken, kommer jaktkonsulenten så lägg halv över älgköttet. Och om symaskinagenten dyker upp, så sitter du i mammas knä hela tiden.

87

Han var på väg in i himlen när han stoppades av Sankte Per.
-Har du verkligen gjort något gott i dina dar?
Mannen tänkte efter en stund:
-Jo, visst har jag det. Jag såg ett gäng från Hell's Angels trakassera en gammal dam. Jag sparkade på ledarens motorcykel, klippte till honom och spottade honom rakt i ansiktet!
-Bravo! Och när hände det?
-För tre minuter sen!

86

-Vad gör en pensionerad brandsoldat?
-Han sitter hemma och drömmer om gamla flammor.

85

Gud gav oss två öron och en mun. Meningen med detta var att vi skulle lyssna dubbelt så mycket som vi pratar.

84

-Är inte basfiol ett svårt instrument?
-Jo, särskilt i bussen.

83

Brusiga Berra och Jonte var på hemväg en natt då de upptäckte en man som hängt sig i stadsparken. De stannade och betraktade honom under sorgsen tystnad.
-Gud har tagit honom till sig, sa Berra med gripen röst.
-Ja, snörvlade Jonte... och med lasso...

82

Bonden har blivit invalt i barnavårdsnämnden och kommer till sitt första sammanträde - direkt från åkern, smutsig och med stövlar på.
En kvinnlig ledamot i nämnden rynkar på näsan och säger:
-När man ser ut så där borde man inte få yttra sig i barnavårdsnämnden!
Lantbrukaren tittar lugnt tillbaka och replikerar:
-Om alla fruntimmer såg ut som du, så skulle det inte behövas några barnavårdsnämnder.

81

-Vart ska din son ta vägen när han är färdig med sina studier?
-Till ålderdomshemmet, tror jag.

80

Du är väldigt lik Mac Adam.
-Det kan du väl ändå inte säga?
-Jo, ni är båda skyldiga mig ett pund var.

79

Nygifta frun:
-Jag har ett underbart recept på pyttipanna. Jag behöver bara nämna det så föreslår min man att vi ska gå ut och äta!

78

-Vad har du i lådan?
-Kaniner.
-Och vad gör dom där?
-Kaniner.

77

Det finns olika uttryck för lycka här i livet. Som den store, tyske, starke, norrländske skogshuggaren uttrycke det en måndagsmorgon när hans kompis frågade hur helgen varit.
-Ajo, ja spydd väl en hink full!

76

Pingvinen till måsen:
-Flyga kan du, men du kan banne mig inte dyka i frack utan att den blir skrynklig!

75

-Hubert, vi har fått ärva en faster.
-Åh, om det hade varit pengar istället.

74

-Du sa väl inte till honom utan vidare att du älskade honom?
-Nej då, han fick krama det ur mig...

73

Gamla kärngubben Aron hade aldrig varit sjuk i hela sitt liv, men nu låg han iallafall på sitt yttersta och instruerade sin gumma om gravölet.
-Prästen ska ha två supar, klockarn ska ha tre och de andra grannarna ska ha fyra. Men eftersom jag inte kan vara med själv, så vill ja ha mina nu!

72

-Middagen är färdig, älskling. Jag ska bara titta efter i kokboken vad det kan vara för någonting.

71

Tjejen står och strippar framför sambon - som bara ser på TV.
-Ser du inte vad jag gör, säger hon irriterat, när hon hunnit till trosorna.
-Jodå, men kan du inte sortera tvätten någon annanstans?

70

-Visst är Svensson förtjust i Ryssland och visst är han en tvättäkta kommunist, men jag tycker ändå han överdriver när han kommer med paraply mitt i solskenet bara för att Pohlman sagt att det regnar i Ryssland.

Svar på kommentar
För det mesta. Ungefär 8 av 10 gånger. Ibland har jag tänkt: "Nej, inget sådant har inträffat idag",
men när jag tänker efter så har det faktiskt det.

Horoskop 3 Jan 10

Väduren
Det är viktigt och till och med nödvändigt att försöka se vad som ligger bakom det som händer just nu, även om saker kanske vid första anblicken verkar självklara. Det är visserligen sant att du för närvarande har kontroll över situationen, men när det gäller framtiden...?

Oxen
Du har en händelserik dag framför dig. Och det som sker är av positivt slag. Vardagen förgylls också av att du får höra ifrån en person som du inte har haft kontakt med på länge. Ni får möjlighet att träffas, och det blir ett glatt återseende.

Tvillingar
I dag är det extra viktigt att du uttrycker dig klart och tydligt. Tala om vad du har för motiv, istället för de gamla vanliga utslitna och stressande fraserna. Mot kvällen kommer du i så fall att upptäcka att dagen trots allt varit ovanligt lyckad.

Kräftan
Du är oerhört kommunikativ och har stort behov av att få "prata av dig" med likasinnade. En situation gör att din vältalighet kommer väl till pass. Du underhåller och roar med kvickheter som får andra att kikna av skratt. Och då andra har roligt har också du roligt.

Lejonet
Det är jordbävning i ditt hemliv. Håller du och din partner på att separera månntro? Eller flyttar du? I vilket fall som helst får du räkna med att inte få det du har kalkylerat med. Och detta trots det enorma besvär som du har haft för att få det som du vill.

Jungfrun
Av olika anledningar känner du dig uttråkad. Ja, du har två alternativ att välja mellan. Antingen måste du acceptera situationen som den är, eller också får du sparka igång någonting själv För det kan vä1 inte vara så att du förväntar dig att andra ska roa dig?

Vågen
Även om du upplever att du trots att du gör ditt bästa inte uppfyller de förväntningar som omgivningen har på dig, så kommer inte saker att bli bättre för det att du anstränger dig ytterligare. Det bästa du kan göra just nu är att ta det lugnt och låta tiden ha sin gång.

Skorpionen
Ett välbehövligt energitillskott gör att du klarar dina uppgifter lekande lätt. Du får också extra pengar som du inte kalkylerat med. Och med det blir livet mycket roligare. Nu kan du kanske passa på och göra det där inköpet som du trånat efter så länge.

Skytten
Du är allmänt missnöjd. Och speciellt otillfredsställd är du med din arbetssituation. Av olika anledningar känner du dig överkörd. Men handen på hjärtat! Har du inte själv medverkat till att skapa den situation som du nu befinner dig i? Vem annars?

Stenbocken
Din välvillighet slår alla rekord. Visst är det bra att vara generös, men just nu riskerar du att försätta dig själv i penningknipa om du fortsätter att strö både saker och pengar omkring dig. Vad är det du är ute efter med det här beteendet? Ge dig själv ett ärligt svar!

Vattumannen
Grattis! Energin är på topp och du lyckas med allt du företar dig. T ex dina arbetsuppgifter går lekande lätt. Du är full av nya, fräscha idéer och möts av uppskattning var du än rör dig. Har du planer på någonting viktigt ska du passa på nu.

Fiskarna
Du mår jättefint! Ingenting känns betungande och du har förmånen att få ägna dig åt saker som du är road av. Du upptäcker bl. a. att du har en konstnärlig ådra som du tidigare inte varit medveten om. Det här ger dig något nytt att satsa på.Kinesiska tecken

Jag älskar och har alltid älskat kinesiska tecken. Eller ja, är väldigt intresserad. Funderar på att tatuera mig någon gång. Ett kinesiskt tecken på foten eller något sådant. Jätte fint !

Här kommer några jag skulle vilja ha...

Jag vet inte om det ger den tur som varje tecken betyder, men dom är väldigt fina och inspirerande.

En vacker dag kommer jag ha en eller två sådana på mig och det kommer lysa om mig som om jag vore en stjärna. I wish...

Svar på kommentarOj, tack så mycket! Det glädjer mig verkligen.

Om Fiskarna

drömmer sanndrömmar

För Fisken är det inte fråga om dröm eller verklighet - verkligheten är drömmen eller tvärtom. Det kan ibland vara svårt att hålla reda på för den som är född i detta komplicerade tecken. Hon styrs av planeterna Neptunus och Uranus. Neptunus symboliska innebörd är himlen, den andliga och övernaturliga.

Jupiter berättar om en människa i sin fullbordan. Det är därför som Fisken har så svårt att få grepp om verkligheten, den går på något sätt upp i drömmen och blir otydlig.

Fisken kan lätt verka förvirrad och stå handfallen inför saker och ting, men som tur är har hon en så stark instinkt och intuition att hon ändå inte blir handlingsförlamad.

Denna starka känsla för vad som försiggår runt omkring henne gör henne unik i sin djupa förståelse och medkänsla med sina medmänniskor. Hon är verkligen den goda lyssnaren och kan lätta på andras bördor genom att delta i deras känslor. Men hon skulle nog aldrig kunna ge några riktigt kloka råd. Hon förstår ju alldeles för lite av vilken verklighet man har att brottas med och förresten skulle hon inte kunna ta på sig det ansvar som följer med ett råd. Att ta ansvar för sig själv och sina handlingar är henne helt främmande. Hon saknar civilkurage, följer helst med strömmen och är en mycket skicklig lögnerska. Även om hennes lögner mestadels är "vita" och ganska oförargliga. Om man tar dem på "rätt" sätt finner man inte så lite humor i dem och de sprider snarare värme än förtret...

Du som är Fisk kan som få - när du befinner dig i de rätta strömningarna - ta tillvara livets glädjeämnen. Du älskar att "spöka ut dig" och göra varje dag till en fest. Du uppfyller gärna din fritid med poesi, teater och vacker konst och på det området är du dessutom oerhört kreativ.

Du som är född i Fiskarnas tecken har ofta en diktarådra som är få förunnad. Så det är i stort sett bara att vässa pennan.


Om Vattumannen

hon vet bäst

När en Vattuman får en idé så kan det hända att omgivningen sätter i halsen. Vattumannen kan bete sig helknasigt och fullkomligt absurt, och ofta, men inte alltid, är hon genial. Vattumannen regeras av planeten Uranus som driver den som är född i detta tecken till uppfinningsrikedom och skarpsinne. Men även Saturnus som står för sunt förnuft och verklighetsförankring utövar ett starkt inflytande. Det är viktigt att ta till sig kraft från båda planeterna.

Du som är Vattuman är mycket envis och viljestark. Du lyssnar gärna intresserat på vad andra har att säga, men du tar sällan råd. Du är fullkomligt övertygad om att du själv vet bäst. Men ibland skulle du tjäna på att inte vara så egensinnig.

I grunden är Vattumannen en människa som helst lever med andra och för deras gemensamma mål. Hon är ett "Vännernas tecken" och skulle inte stå ut med att leva ensam. Men någon tvåsamhet passar henne inte. Det skulle innebära för stora inskränkningar i hennes behov av frihet. Det är snarare i flersamheten, eller i kollektivet, som hon får sin förmåga att dela med sig av sin kärlek och kunskap.

Hon är en stor humanist, kämpar för det sant mänskliga och blickar hela tiden framåt. Nuet betyder inte så mycket och ännu mindre det som varit. Hon vill hellre vara helt obunden det gamla sättet att tänka och struntar blankt i konventioner. Hon blir sällan chockerad över någonting. Det som är annorlunda och konstigt stimulerar henne till att ställa frågan "varför" istället för att fördöma.

Hon sysselsätter sig ständigt med att ställa frågor och det händer ofta att svaren kommer en natt då Uranus utövar sitt allra starkaste inflytande. Du som är född i detta tecken bör därför alltid ha papper och penna på nattduksbordet! Vattumannen klär sig kanske inte alltid i det allra senaste som hennes "luftsyster" Tvillingarna. Men ändå med stor fantasi och uppfinningsrikedom. Ibland smått bohemiskt.

Du som är Vattuman passerar aldrig obemärkt och ofta blir luften liksom elektriskt laddad där du drar förbi. En del stöts bort men på andra utövar du en desto större dragningskraft.


Om Stenbocken

blir vackrare med åren

Du står verkligen med båda fötterna på jorden. Precis som för dem som är födda i Jungfruns och Oxens tecken är jorden ditt rätta element. men till skillnad från dessa båda som är starkt bundna till materiella ting som pengar och ägodelar dras du till status och makt.

Du styrs av planeterna Saturnus och Uranus. Saturnus berättar att du är mycket försiktigt lagd, och har förmåga till självbehärskning. Du är långsam och måttlig. Men har också förmåga att välja rätt och en stor uthållighet. Precis som en stenbock som klättrar upp utefter bergväggen, långsamt och metodiskt, men alltid når sitt mål till slut.

Uranus berättar om dig att du plötsligt kan företa dig uppseendeväckande beslut och har förmågan att kontrollera din starka vilja. Du vet hur du ska handla i nödsituationer. Stenbocken kan sjunka mycket djupt, in i sig själv och sin pessimism. men hon har också en förmåga att resa sig, komma tillbaka och göra stordåd. Men allt sker förstås lugnt och metodiskt. Ingen behärskar uppgiften så väl som hon.

Den största delen av livet lever en Stenbock vad man skulle kunna kalla ett urtråkigt liv. Det finns mycket lite av den unga människans ansvarslöshet och lättsinne. Hon arbetar, stretar och skaffar sig erfarenheter. Umgås helst med dem som är äldre än hon själv. Fast allra bäst trivs hon med att vara ensam. När det gäller kärlek ger hon sin partner trygghet och ekonomisk säkerhet. Men hon älskar inte med hjärtat. Hon väljer partner efter förnuft.

Många i hennes omgivning retar sig på hennes kyla. Men när det gäller är hon verkligen en vän i nöden. Hon har ett civilcurage som andra saknar.

En liten brist hos Stenbocken är att hon inte tål att skämtas med. Hon blir förfärligt sårad vi sådana tillfällen. För henne är ju livet som hon själv - hon är mycket självupptagen - djupaste allvar. Å andra sidan skulle hon inte drömma om att skada någon annan. Hon löser gärna konflikter - inte med aggressivitet - utan att ta tag i problemet från grunden.

Under den senare delen av livet genomgår Stenbocken plötsligt en förvandling. Hon blir ungdomlig glad och börjar njuta av livet - makten och härligheten som hon skaffat sig. Hon söker sig till ett yngre umgänge och lever länge, mycket länge...


Om Skytten

vet inte vad tveksamhet är

Du som är Skytt är en riktig eldsjäl. Liksom Väduren och Lejonet som också tillhör elementer eld. Men till skillnad från dem är det inte makt du är ute efter. Snarare en slags fullbordan, förverkligande av höga mänskliga ideal som rättvisa, värdighet och kärlek.

Detta bestäms av den enorma planeten Jupiter som härskar i ditt tecken - Neptunus - som starkt påverkat Skyttens tecken avgör hur du skall nå detta mål. Där hittar du din längtan, din oro, din lust att utforska främmande platser och kasta dig in i studier över områden du inte känner och söka kontakt med nya människor.

Som Skytt är du orädd och tvekar inte att spänna din båge och rikta den mot okända mål. Hela ditt liv är en upptäktsfärd och du drar dig inte för att gripa tillfälligheterna i flykten.

Men du är inte någon revolutionär som Skorpionen som vill omkullkasta allt och förändra från grunden. Du hyser stor respekt för saker och ting som de är - du vill bara göra allt bättre.

Skytten är en i grunden glad människa, en stor optimist och har en ljus livssyn. Det gör dig till en enormt trevlig och underhållande sällskapsmänniska. Du älskar att roa och när de tar sina vildaste uttryck så väljer Skytten att bli skådespelare. Gärna också clown.

Skytten är stor natur- och djurälskare. Man hittar henne ofta ridande på hästryggen i full galopp eller på strövtåg med hunden i skogen. Den skytt som inte har ett djur i sin närhet blir lätt olycklig.

Du som är Skytt bör undvika att binda dig för tidigt. Det bör i så fall vara till någon som respekterar och står ut med ditt frihetsbehov och din äventyrslust. I annat fall bör du först ha rest jorden runt, hunnit halvvägs upp mot Himalayas sluttningar, turnerat med en circus, läst igenom de franska filosofernas verk, vunnit minst en tävling i hästhopp med mera, med mera...


Om Skorpionen

river för att bygga nytt

När en skorpion föds så dör någon närstående, sa man i gamla tider. Skorpionen representerar det förgängliga, förmultnandet, döden. Men också nytt liv och återuppståndelse. Det är den krigiska planeten Mars och den vitala Pluto som härskar i Skorpionens tecken.

Det är därför som du som är född i detta tecken måste bryta ner och förstöra allt innan du bygger upp något nytt. Att hålla på traditioner är ingenting för dig. Du är revolutionär! Det är få i din omgivning som verkligen kan säga att de känner dig. Skorpionen är den olösta gåtan bland alla zodiakens tecken.

Du är mycket hemlighetsfull och röjer sällan dina tankar och avsikter. Ändå är du svår att förbise. Din styrka och vilja känns i luften. Du har en intuition som gör att du förstår alla andra utan att behöva ställa några frågor. Ditt mod är oändligt och du kan vara fruktansvärt hänsynslös om du vill, speciellt då du sticker ut din ondskefulla tagg. Hur du använder din makt beror på dig själv.


Om Vågen

allas vän

Du som är Våg styrs av planeten Venus, kärlekens och skönhetens symbol. Du älskar kärleken för dess egen skull. Men inte den som är av det heta passionerade slaget, utan den vänliga, ömsinta kärleken. Tvåsamhet är viktig för dig, det är genom den andra du finner ditt eget jag och styrka att leva vidare.

Den som är född i Vågen är specialist på att umgås med andra människor. Hennes vapen är takt, diplomati och finkänslighet. Hon skulle aldrig gräla eller höja rösten, utom när hon skrattar förstås - och det gör hon gärna och ofta. Hon är en utpräglad festmänniska och älskar att göra nya bekantskaper. Mycket därför att de skänker henne den kunskap och erfarenhet av livet hon så ivrigt söker efter. När hon inte finner den i böcker, på bio eller teater.

Du som är Våg har verkligen tummen mitt i handen, är helt ointresserad av praktiska ting. Det plus att du är ovanligt vacker och kontaktsökande gör dig ovanligt tilldragande för det motsatta könet. Vem är det som alltid får hjälp med att bära resväskorna på järnvägsstation? Vem behöver aldrig bekymra sig om att sätta i en propp? Eller behöver inte bry sig om ett motorstopp? Du kan gissa själv. Männen står där och riktigt lurpassar på att något ska hända.

Men det är bara innan du gifter dig som du besvarar alla dessa flirter. När du väl lovat någon evig trohet så bryter du inte det löftet i första taget. Du håller på konventionen.

Många människor kanske tycker att du är en gnutta velig och har så svårt att bestämma dig. Men det bottnar inte i obeslutsamhet. Det har att göra med att du söker harmoni och balans i allt. Du väger noga alla för och nackdelar - i det oändliga. När väl beslutet är fattat kanske det är för sent, om inte är det förmodligen ett ovanligt vettigt beslut.


Om Jungfrun

allt är lika viktigt

Om någon trodde att Jungfrun var en blid, undfallande och oskuldsfull varelse så tar han fel.

Den som är född i Jungfruns tecken har en vilja av stål och vet precis hur hon vill ha det. Men innan hon utför en handling vidtar hon alla försiktighetsmått och alla andra möjliga sätt att gå tillväga. Förmågan att analysera är Jungfruns starka sida.

Därför är hon mer än någon annan lämpad att handskas med sådant arbete som fordrar sinne för detaljer, precision och perfektion. Hon är mycket kritisk, både mot sig själv och andra. Något som andra lätt kan uppfatta som intolerans men som egentligen är omtanke. Jungfrun tror sig nämligen veta vad som är bäst för de människor hon omger sig med. Hon menar väl och uppträder oftast på ett mycket oegennyttigt sätt. Ingen kan lyssna så deltagande som Jungfrun och hon ställer gärna upp för den som har problem. Hon ger allt men fordrar lika mycket i gengäld.

Hon är verkligen en människa att lita på. Hon är rak och sådant som hyckleri är henne fullständigt främmande.

Jungfrun är en realistisk och jordbunden människa, liksom de andra tecknen - Oxen och Stenbocken - som också är så kallade jordtecken. Men till skillnad från dessa är hon sällan till freds med nuet, drivs ständigt som en inre ångest mot nya arbetsuppgifter. Hon skulle inte klara sig en dag utan att få arbeta.

Jungfrun ser ofta mycket bra ut. Hon är alltid noga med att hålla sig fräsch och välvårdad och klär sig lite åt det sportiga hållet. En fläck på kläderna kan göra henne upprörd som ingen annan.

Du som är född i detta tecken skulle tjäna på att lära dig skratta åt dina misstag och tänka på att ingen är perfekt!


Om Lejonet

din vilja är lag

Du som är född i Lejonets tecken är lika praktfull som naturen mitt i sommaren. Fulländad, livsbejakande och viljestark lever du mer än någon annan i nuet. Du har ett fast grepp om verkligheten. Det vill säga verkligheten utifrån dig själv. Din vilja är lag. Du är härskaren som sprider din strålglans omkring dig och bländar med din skönhet.

Du är en typisk ledare. Men om till exempel Väduren styr med aggressivitet och impulsiviet, så styr du med en fast hand, väl medveten om vad du gör. Du som är född i detta tecken har som få andra förmågan att kontrollera din kraft och din styrka för att uppnå dina mål. Du strävar ständigt framåt med en stark vilja att vinna. Du är självsäker och känner stark sympati för alla som delar dina åsikter. För de personer som inte tänker och resonerar som du, har du ingen större förståelse.

Du lyssnar sällan till andras råd, följer inte med strömmen, men är mer än någon annan beroende av andras kärlek.

Redan som liten var du förmodligen mer bortskämd än något annat barn. Du gav aldrig dina föräldrar en chans att ägna sig åt något annat än att älska dig.

Ett annat typiskt Lejondrag är förmågan att uthärda och ta sig igenom svårigheter. Varken hunger, smärta eller annat elände kan kuva din optimism och din kärlek till livet. Du bär ditt huvud högt genom alla svårigheter - du är stolt.

Lejonet kräver respekt och beundran för sin egen person. Får du det så är du mycket generös. Du är varmhjärtat vänlig och trivs med att vara medelpunkt i vänskapskrestsen. Bäst trivs du när din röst är den som hörs mest och du får chans att berätta, dramatisera och agera. För dig är livet en teater och du en given aktör - som lätt blir smickrad av publikens uppskattning.

Du har ett utpräglat sinne för pengar och vet hur du ska skaffa sig alla livets bekvämligheter och lyx. Du omger dig helst med dyrbara ting som guld och ädla stenar. Du som är Lejonkvinna bär gärna päls. Inte bara för att du tycker det är vackert. Lika mycket för att du har ett våldsamt behov av värme.

Det är viktigt att du uppnår det du strävar efter. Annars kan du lätt råka ut för vredesutbrott och visa din stridslystnad. För helst av allt vill du framstå som en glad och förnöjsam person - faktiskt!


Om Kräftan

känner sig fram i tillvaron

De som är födda i kräftans tecken är det under en tid när naturen är som mest fruktsam. Tecknet styrs av Månen som också är en fruktbarhetssymbol - en symbol för själva moderskapet.

Du som är född i Kräftans tecken är kanske det mest feminina av alla zodiakens tecken. Du är mycket mottaglig och känslig och ditt handlande styrs av din mycket starka intuition med andra människor och du har så mycket fantasi att du lätt kan sätta dig in i vad andra människor tänker och känner.

Utåt sett kan du som är Kräfta förefalla blyg, kylig och reserverad eller mjuk och vänlig. Vilken av dessa sidor som för tillfället är dominerande beror på din sinnesstämning. Ditt humör är mycket känsligt och förändrar sig snabbt. Du är sårbar, ett enda litet elakt ord kan få dig att dra dig inom ditt skal och gömma dig för andra. Men du kan också bete dig som den stora givaren. Det gör du genom att du styr och ställer till andras bästa på ett mycket moderligt sätt. Dina vänner betraktar du som om de tillhörde en enda stor familj - din.

För dig är ditt hem och kärleken det allra viktigaste. Familjen är ditt hjärta. Du lever med och genom dem. Du vistas för det mesta i ditt eget omsorgsfullt ombonande hem. Du håller på traditioner. Hos dig är de stora helgerna, som påsk och jul, mycket betydelsefulla högtider.

Den som är född i detta tecken har svårt att frigöra sig från det förgångna. Bundenheten till modern släpper inte ens när vid vuxen ålder. En Kräfta är hellre intresserad av religion och mystik än av naturvetenskap, data och annat som hör framtiden till. Du lever i en värld av fantasier och lyckas du förmedla dem till andra så finns chansen att du blir en stor författare eller liknande. Kräftan har ett mycket gott sinne för pengar och får oftast ekonomin att gå ihop. Det händer att du hamstrar men det är inte för att du är speciellt ha-galen. Snarare beror det på att du är så förtvivlat ängslig för framtiden. Trots allt tillhör du de människor som är ganska generösa av sig.

Du är en sann vän. Du förstår andra människor väl, oftast bättre än dig själv. Du kan snabbt ändra sinnestämning och dra dig undan. Men du kommer tillbaka och uppträder som om ingenting har hänt.


Om Tvillingarna

som ett blomblad för vinden

Tvillingarnas tecken är det tredje i zodiaken. Där Väduren, det första kan liknas vid födelseögonblicket, Oxen vid det späda barnet och Tvillingarna vid ungdomen.

Du som är född i Tvillingarnas tecken pendlar hela tiden mellan att vara barn och vuxen. Nyfiken och snar att pröva allt som kommer i din väg lär du dig ständigt nya saker, men åker också på den ena blåsningen efter den andra. Men det tar du gärna och glömmer förresten ganska snabbt alla olyckor som drabbar dig för att ge dig i kast med nya upptåg. Du är mycket aktiv och rörlig. Både i att ge dig av på upptäcksfärder i tankens värld som att resa. Nya idéer och arbetssätt lockar dig, och du har ingen svårighet att finna det nya själv. Ett lugnt och stillsamt liv är ingenting för en Tvilling. Det skulle bara göra dig sjuk.

Den som råkar en Tvilling blir ofta konfunderad. En del tycker nog du är ombytlig i dina åsikter. Ena dagen tycker du kanske en sak, nästa dag en annan. Men det betyder inte att Tvillingen inte står för vad hon säger. Du gör det nämligen precis i det ögonblicket du säger det. är du fullt övertygad. "Man kan väl ändra sig", tycker du.

Den lekfulla och mycket intelligenta Tvillingen tillhör luftens element. Du behöver mycket syre och stora ytor att röra dig på. Dina rum är alltid ljusa med så få möbler som möjligt. Du är ingenting för att samla på dig en massa onödiga prylar. Detsamma gäller även det själsliga. Du låser dig inte vid någon bestämd åsikt.

Du är mycket intelligent, men det visar du inte alltid. Du kan ibland tala om en sak så att man varken vet ut eller in, somliga upplever dig nog som bara ett skal utan innehåll. Ditt nytänkande gör dig dock mångsidig, samtidigt splittrar du dig själv genom för många projekt. Stress kan då bli ditt problem, för du jäktar verkligen runt i livet.

Du är ett rörligt tecken, obunden av det förgångna med sikte på framtiden. Därför är du för det mesta ett steg före när det gäller trenderna. Först med senaste modelooken. Först att läsa de nyutkomna böckerna, att uppmärksamma nya musikstilar och att snappa de senaste uttrycken. Du är förresten oerhört verbal och har lätt att uttrycka dig. Det är nästan alltid en Tvilling som får sista ordet, som vinner diskussionen.


Om Oxen

hårt jobb för maximal njutning

Oxen kan liknas vid det nyfödda barnet som hungrigt söker sig till sin moders bröst och trygga famn. Du är jordnära och känner dig tryggast när du är hemma. Ditt hem är din borg och där vill du leva till tidens ände omgiven av vackra saker.

Du som är Oxe vill njuta och känna tillfredsställelse i livets goda. Ingen värdesätter god mat och tryggheten i tillvaron så högt som du. Du är en duktig kock, som tillreder måltiden så att den tilltalar både smaklökar och öga. Du reagerar på dofter och vackra kläder, musik och färger. Ja, allt av livets skönhet.

Du känner också en ovanligt stark dragning till naturen. Vare sig det gäller bondelivet; att så och skörda, den egna trädgården eller att pryda din kammare med vackra blommor. Målet är att äga allt detta och mer därtill. Som tjuren Ferdinand som låg och njöt och luktade på blommorna och inte betedde sig som andra tjurar! Men kanske inte fullt så lat. Du är nämligen uthålligare och strävsammare än någon annan, okänslig för motgångar stretar du på i ditt anletes svett. Inte rädd för att anstränga dig bara du vet att målet ger dig den högsta tillfredsställelse och njutning. Det ger dig garanterad trygghet - och frihet. Oxen älskar nämligen friheten att bestämma över sig själv och sitt eget arbete, vill helst inte vara anställd och inordna sig bland andra.

Du har ett fint, ärligt sätt och du ger sanningsenliga omdömen. Du hycklar ogärna och gillar inte att ta om det du en gång sagt. Beskyller någon dig för att tala osanning reagerar du starkt. Du är annars lugn och trygg med en strävan efter jämvikt och harmoni. Du föredrar att lägga locket på. Med risk att du precis som tjuren Ferdinand, som far upp i raseri när han blir stungen av getingen, pyser över vid en viss gräns. Det tar lång tid innan du blir arg, men när du blir det gäller det att inte finnas i vägen för din ilska.

På samma sätt beter du dig när det gäller din tankeförmåga. Du lyssnar gärna, säger inte så mycket, någon trevande kommentar då och då. Men just i det ögonblick då människor i din omgivning slutat räkna med att du skulle ha något att komma med, öppnar du munnen och kommer med de förlösande orden. Du vinner sannerligen i respekt i det långa loppet.


Om Väduren

går inte att hejda

Du som första tecken i Zodiaken representerar det mest ursprungliga och mänskliga som finns: Födelsen.
Och precis som fostret som spränger alla hinder och kastar sig ut i det okända så kommer hela ditt liv att gestalta sig. Du är orädd, vänder dig sällan om för att se vad som finns bakom dig och drivs av en entusiasm som är få förunnad.

Du behärskas av den krigiska planeten Mars - symbol för manlighet och aggressivitet, men också för våld och råstyrka. Väduren är ett eldtecken och kan närmast liknas vid en vulkan som periodvis får sina utbrott, men i stunder däremellan kan det hända att hon tiger som muren. Du har stort behov av att få vara ensam med dig själv och dina tankar. Detta till trots är du mycket road av att umgås med din vänkrets. Ja, denna utökar du gärna, för du tycker om att knyta nya kontakter. Men det gäller att du inte tycker du att sällskapet är tråkigt, för då bryter du upp och går din väg.

Det är under de här perioderna som du som Vädur drar dig tillbaka och låter dig plågas av nattsvart pessimism och bittra självanklagelser.

"Har jag gjort rätt, har jag gjort någon annan människa illa, sårat någon och åh... vad jag ångrar mig..." Det är det som gör dig så mänsklig, ömsint och rent av lidelsefull gentemot dina medmänniskor. Och de i din omgivning som upptäcker den här sidan hos dig kommer att älska dig hängivet. Var så säker! De andra kanske hatar dig, i alla fall de som råkar ut för dina vassa armbågar och vilda framfart.

 

Uppriktighet och ärlighet är ditt vapen. Inte för att du vill såra, men för att du hyllar uppriktigheten som den främsta av alla principer. Du kan ibland uppträda mycket taktlöst. Finkänslighet är inte något framträdande drag hos dig. Du säger sanningen men hjälper dig dock inte alltid framåt. Då kan du ta lögnen till hjälp för att få rätt. Du är dock inte så bra på att ljuga utan blir lätt genomskådad. Givetvis spar du inte heller på krutet när det gäller att berömma andra och visa din uppskattning. Du är inte den som snålar med känslorna, inte heller med materiella ting. Få är så generösa som du.

Du strävar efter att få förkovra dig. Du vill vidare, inte stå still för det tråkar ut dig. Du har ett snabbt intellekt, är beslutsam och impulsiv, men du har ett starkt begränsat tålamod i kombination med en optimism som sällan sinar.

Du är en pionjär och har en önskan att jämt vara först. Ja även bäst. Emellanåt har du svårt att acceptera att andra med stor fackkunskap kan klara saker och ting bättre än du. Du är född till ledare, älskad och fruktad av dina underordnade som du kräver blod svett och tårar av. Men sällan har någon något att invända mot dina hårda krav på uppoffring. Själv är du långt ifrån vad man kallar lat. Dessutom inspirerar du andra i olika sammanhang. Helst ska du få tänka fritt, utan att styras av andra. Du är full av energi och framåtanda och uppskattar erkännande och ära högre än pengar för dina ansträngningar.

Men än sen då? tänker Väduren. Livet är till för att levas. Här och nu!


69

Egon och Sture gick på teatern för att se ett stycke av Sartre.
Strax innan föreställningen skulle börja blev Sture nödig. Han smög sig ut, men trots ett förtvivlat sökande fann han inte toaletten. Desperat öppnade han en dörr, kom in i en stor sal, såg en vas på ett bord, tog den och förrättade sina behov.
När han kom tillbaka hade pjäsen börjat.
-Det var synd att du missade inledningen, sa Egon. Det var en överraskning i typiskt Sartrestil. In kommer det en man, går fram till bordet, pinkar i vasen och bara försvinner.

Svar på kommentarTack så mycket! :-)
Hälsningar Ängeln

Svar på kommentarTackar! Vad skönt att höra. Ja, tack, jag hoppas också på det!
Kram.

68

Den nygifta frun till sin man:
-Jag måste ha gjort något galet när jag stekte äggen, saklen sprack...

67

-Kalle har så stora fötter så han har fått jobb hos brandkåren. Han ska stampa ut skogsbränder!

66

-Vi gör en insamling till ett nytt badhus i kommunen, sa han som ringde på dörren. Vill ni kanske vara med och bidra?
-Visst, sa han som öppnade. Jag ska genast gå och hämta en hink vatten.

Vem var du i ditt förra liv?

Snart kommer man kunna se vem man var i sitt förra liv! Intressant va? Men jag vill uppnå en viss antal besökare. Det är inte alls mycket mer, utan ungefär 30 pers mer än annars.

Vad tycker ni om det?Horoskop 2 Jan 10

VÄDUREN
Det här blir en ganska intetsägande dag, såvida du inte själv tar initiativet till att någonting ska hända. Men det är naturligtvis ingenting som hindrar att du gör en massa saker ändå. Du kan i princip disponera din tid som du vill den här dagen.

OXEN
Idag finns det ingenting som kan stoppa dig. Du är envis och står för din sak, men du är ändå öppen för rimliga förslag. Kom ihåg att med ärlighet kommer du längst. Men det betyder också att du ska vara ärlig mot dig själv. Det värsta du kan göra just nu är att undervärdera dig själv.

TVILLINGARNA
Det finns någonting som behöver utföras, men som du inte har påbörjat. Varför väntar du på andra, när du i själva verket klarar dig alldeles utmärkt på egen hand. Det kommer att gå lekande lätt om du utnyttjar den energi du har, men den kommer inte att vara för evigt.

KRÄFTAN
Du har en del privata angelägenheter som måste tas itu med. Det är ingenting du uppskattar men som du av olika anledningar bara måste få ur världen. Lika bra att ta tjuren vid hornen. Det är ändå ingen annan som kommer att göra de här sakerna åt dig.

LEJONET
Du får ett intressant erbjudande som lockar. Du vet med dig själv att det inte är genomförbart just nu, men tacka ja ändå. Det är osäkra tider och innan du vet ordet av kan din situation ha förändrats till någonting annat än vad den är idag.

JUNGFRUN
Du tycker just nu att det är roligt att leva och du känner spänning inför dina framtidsutsikter. Och visst är detta en härlig och välkommen förändring. Ge dig av ut och gör någonting du aldrig ens drömt om att du skulle få en chans till.

VÅGEN
Det här blir en riktig turdag. I ärlighetens namn handlar det dock inte om tur. Det är egentligen ett ord som det inte finns täckning för. Din "tur" ligger i att du får skörda vad du själv sått. Men det hindrar inte att du ödmjukt ska tacka för det du far.

SKORPIONEN
Det råder fullkomlig stiltje på olika sätt och vis i din värld nu. Äntligen får du tid till att reflektera över din situation. Det har du känt behov av att få göra länge! Det blir intressant att se vad du kommer fram till.

SKYTTEN
Det är delade meningar inom familjen om hur mycket en speciell sak får kosta. Det ser ut att bli ett oändligt kompromissande hit och dit. Det här kan gå vem som helst på nerverna! Vänta med de här förhandlingarna till en gynnsammare tidpunkt.

STENBOCKEN
Visst kan du kan bli tvungen att använda dig både av dina praktiska egenskaper och din drivkraft, men det kommer inte att vara så svårt som du trott att få igång ett kreativt projekt om du följer dina inspirationer. Om du inte börjar kommer heller ingenting att hända.

VATTUMANNEN
Du är på något mystiskt sätt påverkad och motiverad av dina vänners och din familj ambitioner och önskningar. De har höga ideal som gör det ganska svårt för människor att bara ignorera och skaka av sig. Du uppnår därför bättre resultat än de så kallade realisterna.

FISKARNA
Du går på högvarv men får ändå inte speciellt mycket uträttat. Du splittrar dig på för många saker samtidigt och försummar också din partner. En rival som uppmärksammar situationen försitter inte sin chans. Ska du verkligen riskera ditt förhållande?Horoskop 1 Jan 10

VÄDUREN
Det blir en händelserik dag. Förändringar inom familjen gör dig orolig. Men det är bara nyttigt att dina cirklar rubbas en aning så du får lov att tänka om. I vissa avseenden kan du ju vara överdrivet låst. Nu är det dock läge för nya impulser!

OXEN
Du har fullt upp och då trivs du verkligen, men du får inte ta på dig allt. Dina kamrater måste också få chansen att göra roliga jobb.

TVILLINGARNA
Livet visar sig från en av sina bästa sidor och du njuter i fulla drag. En kärleksangelägenhet ser ut att utvecklas i precis den riktning som du önskar. Och just nu räcker det för din del. Ett besked som du väntat på med spänning får du ett positivt svar på.

KRÄFTAN
Partnerrelationer är gynnade. Om du har en partner råder det ovanligt fin stämning mellan er. Är du singel finns det förutsättningar för att möta någon som får en mycket speciell betydelse för dig. Men självklart hänger det på om du är intresserad eller ej.

LEJONET
I en kärleksangelägenhet blir det slitningar. Du och den partner som det här gäller missförstår varandra ideligen och råkar i gräl om det mesta. Det här kan vara ett tecken på att det är dags för er två att gå skilda vägar. Som det är nu mår ingen av er bra.

JUNGFRUN
För att undvika känslomässiga missförstånd mellan dig och din partner ska du se till att vara övertydlig. Men skulle olyckan vara framme skulle du tjäna på att skämta bort alltsammans, istället för att kanske försöka förklara hur saker och ting var menade.

VÅGEN
Din kärlek kan hjälpa dig med några tankar. Kanske kan ni också fundera ut en lösning på bråket mellan dig och dina arbetskamrater.

SKORPIONEN
Det är onödigt att tigga om problem, eller kasta sig in i andras intriger. Eftersom du egentligen inte är tvungen att bevisa någonting riktigt ännu är det bättre att du avvaktar. Men det skadar inte om du är väl förberedd när tiden väl är inne.

SKYTTEN
Du håller sakta men säkert på att komma ur spår och förirra dig iväg på villovägar. Du är fresstad att smita från dina plikter och skyldigheter för en mer ansvarslös tillvaro. Dina nuvarande instinkter och din hänsynslöshet är definitivt ingenting att eftersträva.

SKYTTEN
Du kanske upptäcker att saker och ting utvecklas till det bättre för dig på under nästan mystiska omständigheter. Du är såpass mycket i harmoni med livet i allmänhet att du nästan automatiskt gör rätt saker vid rätt tillfällen. Bra, dra fördel av det som dagen ger dig.

VATTUMANNEN
Intellektuellt arbete är att rekommendera framför fysiskt. Tankeförmågan är skärpt och du kan stundtals få riktiga snilleblixtar. Du fungerar även bra med andra. I vissa avseenden får du agera rådgivare. Andra känner instinktivt att du är omdömesgill.

FISKARNA
Det är gynnsamt att planera för kommande projekt. Tankemässigt är du skärpt. Du får respons för dina idéer och känner att du är på rätt väg. Ett kärleksförhållande som du har haft börjar kännas avslaget. Nu vill du bara komma ur det så fort som möjligt.Hoppas jag inte la upp horoskopet för sent..

Svar på kommentarTack detsamma! Ja, ganska bra! Hoppas du också haft det bra !

Svar på kommentarJa, tack! Jag hoppas att du också haft en bra kväll !
Kram

Svar på kommentarTack så mycket! Hoppas du besöker den igen!

Svar på kommentarTack detsamma! Hoppas du kommer tillbaka!

Svar på kommentarHej hej! Ja, det var det!
Just nu sitter jag framför teven och bloggar samtidigt!
(Hoppas det är så du menar)
Tack så mycket, det hade jag verkligen!
Kram! Hälsningar Ängeln

Svar på kommentarHej! Tack så mycket! Uppskattar det verkligen!
Ja, visst är det kul? Det tycker jag med.

Statistik

Hej!

Hur har ni haft det igår? Jag hade det super trevligt! Igår blev det nästan inga inlägg alls. Hade ingen tid, så därför sjönk statistiken kraftigt. Men jag hoppas det kan ordna sig igen, om ni hjälper mig att länka hit lite. För jag har mycket mer att skriva om!

Idag kommer jag bl.a. skriva om följande:
-Dagens och morgondagens horoskop
-Skämt
-Svar på kommentar
-Kort om varje stjärntecken

Jag lägger nog till några till när dom kommer upp i mitt huvud.

Ha en super bra fortsättning på dagen och året!

RSS 2.0